Δευτέρα, 7 Οκτ.
23oC Αθήνα

7η Οκτωβρίου: Η Χεζμπολάχ καλεί σε συνεχή αντίσταση – «Το καρκίνωμα του Ισραήλ πρέπει να αφαιρεθεί»

7η Οκτωβρίου: Η Χεζμπολάχ καλεί σε συνεχή αντίσταση – «Το καρκίνωμα του Ισραήλ πρέπει να αφαιρεθεί»
REUTERS

Νέες απειλές πως η Χεζμπολάχ θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην «επιθετικότητα» του Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα, Δευτέρα (07.10.24) η υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση, εγκωμιάζοντας την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς και τονίζοντας ότι – ένα χρόνο μετά τη σφαγή – το Ισραήλ είναι ένα «καρκίνωμα» που πρέπει να αφαιρεθεί.

Η Χεζμπολάχ σε μία μακροσκελή ανακοίνωση χαρακτηρίζει «ηρωική» την επίθεση της Χαμάς και κάνει λόγο «κομβικό γεγονός στην παλαιστινιακή αντίσταση κατά της ισραηλινής κατοχής» και καλεί σε συνεχή αντίσταση ενάντια σε «δεκαετίες επιθετικότητας και αδικίας από τη δημιουργία του Ισραήλ το 1948». «Δεν υπάρχει θέση» για το Ισραήλ ξεκαθαρίζει η σιιτική οργάνωση.

Παράλληλα, επαναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξή της στη Χαμάς περιγράφοντας την επιχείρηση Αλ Άκσα ως «ηρωική στιγμή με ιστορικές και στρατηγικές επιπτώσεις για την περιοχή», υπερασπίζεται τις επιθέσεις της στο Ισραήλ και επαινεί τους μαχητές στην Υεμένη το Ιράκ και του Ιράν, για την υποστήριξή τους στον παλαιστινιακό σκοπό.

Την ίδια στιγμή, κατηγορεί το Ισραήλ για συνεχιζόμενη «βαρβαρότητα και αγριότητα», σημειώνοντας πως δεν θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Η Χεζμπολάχ καταδικάζει επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους, κατηγορώντας τους για «συνενοχή στα δεινά που υπέστησαν οι Παλαιστίνιοι και ο λιβανέζικος λαός».

«Η εποχή των ηττών τελείωσε», καταλήγει η ανακοίνωση. «Η νίκη του Θεού έφτασε».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις