Δευτέρα, 7 Οκτ.
26oC Αθήνα

7η Οκτωβρίου: Νεκρός 28χρονος που θεωρούνταν όμηρος της Χαμάς – Η σορός του κρατείται στη Γάζα

7η Οκτωβρίου: Νεκρός 28χρονος που θεωρούνταν όμηρος της Χαμάς – Η σορός του κρατείται στη Γάζα

Το θάνατο του 28χρονου Ιντάν Στίβι, ο οποίος ήταν γνωστό αρχικά πως απήχθη από τη Χαμάς κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023 στο μουσικό φεστιβάλ Nova ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα (07.10.24), ανήμερα της μαύρης επετείου, το Φόρουμ της Οικογένειας Ομήρων. 

Ωστόσο, σύμφωνα με το Φόρουμ, ο 29χρονος σκοτώθηκε στην επιδρομή της Χαμάς στο φεστιβάλ και η σορός του του εξακολουθεί να κρατείται στη Γάζα.

Ωστόσο, το Φόρουμ της Οικογένειας Ομήρων δεν δίνει λεπτομέρειες σχετικά με το πώς επιβεβαίωσαν τον θάνατο του 28χρονου.

O 28χρονος είχε πάει εθελοντικά στο φεστιβάλ για να φωτογραφίσει το γεγονός, αναφέρει η οικογένεια.

Ο Ιντάν Στίβι κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ τηλεφώνησε στην κοπέλα του, για να την ενημερώσει πως κάτι τραγικό συμβαίνει στο χώρο, σύμφωνα με τους Times Of Israel.

Αμέσως μετά, ο ίδιος και δύο φίλοι του επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και τράπηκαν φυγή προς τα βόρεια, με τους τρομοκράτες της Χαμάς να εμποδίζουν την πορεία τους. Τότε άλλαξε την πορεία προς τα νότια, ωστόσο, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και  χτύπησε σε δέντρο. 

Τελευταία φορά εθεάθη σε εκείνη την τοποθεσία και το αυτοκίνητο βρέθηκε αργότερα γεμάτο τρύπες από σφαίρες και αίμα. Τα πτώματα των φίλων του βρέθηκαν, αλλά ο Ιντάν Στίβι αναγνωρίστηκε αργότερα από τις δυνάμεις ασφαλείας ως όμηρος στη Γάζα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις