Δευτέρα, 26 Αυγ.
28oC Αθήνα

Αδιανόητο! Οι Ουκρανοί καταγγέλλουν τους αντάρτες πως σταμάτησαν το τρένο – ψυγείο που μεταφέρει 200 πτώματα από το μοιραίο Boeing

Αδιανόητο!  Οι Ουκρανοί καταγγέλλουν τους αντάρτες πως σταμάτησαν το τρένο – ψυγείο που μεταφέρει 200 πτώματα από το μοιραίο Boeing

– ”Τρομοκράτες εμποδίζουν το τρένο που μεταφέρει τις σορούς 200 θυμάτων από το σημείο κατάρριψης του Boeing της Malaysia Airlines” ανακοίνωσε η ουκρανική κυβέρνηση
– Εως τώρα έχουν βρεθεί 251 πτώματα και 86 τμήματα σορών – Προσοχή: Πολύ σκληρές φωτογραφίες
– Έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμα από τον Πούτιν που ντύθηκε στα μαύρα για να ζητήσει από τους φιλορώσους αυτονομιστές να επιτρέψουν την πρόσβαση των ερευνητών στον χώρο της συντριβής
– Συγκρούσεις στο κέντρο του Ντονέτσκ

Τα συνεργεία είχαν ανασύρει 251 πτώματα και 86 τμήματα σορών μέχρι τα ξημερώματα από τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, ενώ και δεύτερο τρένο με βαγόνια-ψυγεία έχει φθάσει στην περιοχή, ανακοίνωσε ουκρανική κυβερνητική επιτροπή έρευνας.

το πρώτο τρένο που μεταφέρει τις σορούς 200 θυμάτων έχει παραμείνει στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Τόρεζ, διότι τρομοκράτες εμποδίζουν την αναχώρησή του

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το πρώτο τρένο που μεταφέρει τις σορούς 200 θυμάτων έχει παραμείνει στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Τόρεζ, διότι “τρομοκράτες εμποδίζουν την αναχώρησή του”.

Ο Πούτιν ζήτησε από τους αυτονομιστές να επιτρέψουν την πρόσβαση των ερευνητών στον χώρο της συντριβής

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για πολιτικούς σκοπούς και ζήτησε από τους αυτονομιστές να επιτρέψουν την πρόσβαση των ερευνητών στον χώρο της συντριβής, τέσσερις σχεδόν ημέρες μετά την καταστροφή.

“Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια των διεθνών εμπειρογνωμόνων στον τόπο της τραγωδίας”, είπε ο Πούτιν, φορώντας σκούρο κοστούμι και μαύρη γραβάτα, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας επανέλαβε ότι είναι πεπεισμένος ότι η τραγωδία δεν θα είχε συμβεί, εάν η ουκρανική κυβέρνηση δεν είχε τερματίσει την εκεχειρία και δεν είχε επαναλάβει τις επιχειρήσεις κατά των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας.

“Ωστόσο, κανείς δεν πρέπει -και δεν έχει το δικαίωμα- να χρησιμοποιήσει αυτήν την τραγωδία για την επίτευξη εγωιστικών πολιτικών στόχων. Τέτοια γεγονότα δεν πρέπει να διχάζουν τους ανθρώπους, αλλά να τους ενώνουν”, είπε.

Σφοδρές συγκρούσεις στο κέντρο του Ντονέτσκ

Συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού στο κέντρο του Ντονέτσκ, όπου αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στήλες καπνού και ισχυρές εκρήξεις.

Αρχηγός των φιλορώσων αυτονομιστών δήλωσε ότι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις προσπαθούν να εισβάλουν στο Ντονέτσκ και αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι είδε δύο τανκς των δυνάμεων των αυτονομιστών να κατευθύνονται προς τον σιδηροδρομικό σταθμό του Ντονέτσκ, ενώ κάτοικοι προσπαθούν να διαφύγουν από τη ζώνη των συγκρούσεων.

Το δημοτικό συμβούλιο της οποίας εξέδωσε ανακοίνωσε με την οποία καλεί τους πολίτες να εγκαταλείψουν την περιοχή των συγκρούσεων.

Η ανακατάληψη της πόλης, που αποτελεί προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών, είναι βασικός στόχος των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Εκπρόσωπος των ουκρανικών δυνάμεων δήλωσε ότι η επιχείρηση βρίσκεται σε “ενεργό στάδιο” και ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις εισέρχονται στο Ντονέτσκ.

Διαβάστε επίσης:

Boeing: Συνεχίζεται η ύβρις με τις σορούς των θυμάτων -Το… συζητάνε για να τις μεταφέρουν, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι οι αντάρτες τις πήραν κρυφά

Boeing: Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν συνομιλία που συνδέεται (;) με την κατάρριψη του αεροπλάνου

Boeing: Φιλορώσοι “φυγαδεύουν” πύραυλο στην Ουκρανία (video)

Αυστραλός πρωθυπουργός για Boeing: Χάος στην περιοχής της συντριβής!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε