Κόσμος

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 74 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες

Οι καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν κατολισθήσεις και πλημμύρες στην επαρχία Μπαγλάν του βόρειου Αφγανιστάν στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 74 ανθρώπους, δήλωσαν αξιωματούχοι σήμερα.

Πάνω από 2.000 σπίτια στην περιοχή Γκουζαργκά-ε-Νουρ σαρώθηκαν από τις πλημμύρες που άρχισαν αργά χθες Παρασκευή, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στην επαρχία Τζαβίντ Μπασαράτ.

Τουλάχιστον έξι χωριά στην ορεινή, φτωχή περιοχή αυτή καταστράφηκαν ολοσχερώς, σύμφωνα με τον Μαχμούντ Χακμάλ, έναν εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας.

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι έδωσε εντολή στην Εθνική Επιτροπή Αντιμετώπισης Καταστροφών και άλλες κρατικές υπηρεσίες να αναλάβουν αμέσως δράση για να συνδράμουν τις οικογένειες οι οποίες επλήγησαν, όπως ανέφερε η προεδρία σε ανακοίνωσή της. Ο Καρζάι εξέφρασε τη «βαθιά θλίψη του» για την καταστροφή, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το βόρειο και το κεντρικό Αφγανιστάν πλήττονται συχνά από σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες την άνοιξη. Η τύχη τουλάχιστον 2.100 ανθρώπων αγνοείται από τον περασμένο και θεωρούνται νεκροί από τις αρχές αφού μια κατολίσθηση έθαψε κάτω από τόνους λάσπης το χωριό Αμπ-ι-Αρίκ στην επαρχία Μπανταχσάν. Ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 300 νεκρούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πλημμύρες σαρώνουν το Αφγανιστάν – 50 νεκροί

Αφγανιστάν: Διπλή επίθεση εναντίον του υποψήφιου προέδρου – 4 νεκροί

ΗΠΑ: “Άνοιγμα για διαπραγματεύσεις με τους ταλιμπάν η χθεσινή ανταλλαγή κρατουμένων”

Eλεύθερος ο αμερικανός λοχίας που κρατούσαν επι 5 χρόνια οι Ταλιμπάν

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος