Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Άγριο “ξύλο” στη Βουλή της Τουρκίας! ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Στο νοσοκομείο βουλευτές με σμασμένες μύτες και δάχτυλα! Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Βουλή της Τουρκίας με αφορμή ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τους δικαστές.

Απίστευτα επεισόδια στο Κοινοβούλιο της Τουρκίας! Η Βουλή μετατράπηκε σε …ρινγκ με αφορμή το νομοσχέδιο για το που προβλέπει την ενίσχυση του πολιτικού ελέγχου στους διορισμούς των δικαστών. 

ΦΩΤΟ REUTERS

Να σημειωθεί ότι παρά την ένταση και το “ξύλο”, τελικά το νομοσχέδιο ψηφίστηκε. Ωστόσο, πριν από την ψηφοφορία ο Ταγίπ Ερντογάν απέσυρε τα πιο αμφιλεγόμενα άρθρα.

ΦΩΤΟ REUTERS

Από τα επεισόδια τρεις βουλευτές μεταφέρθκαν στο νοσοκομείο είτε με σπασμένη μύτη είτε με σπασμένα δάχτυλα. Ένας από τους τραυματίες βουλευτές είναι ο Αλί Ιχσάν Κοκτούρκ, βουλευτής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP).

ΦΩΤΟ REUTERS

Δείτε το βίντεο

Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο, που δίνει στον υπουργό Δικαιοσύνης τον τελευταίο λόγο όσον αφορά το διορισμό των δικαστών, είναι αντισυνταγματικό και αποσκοπέι στο να επιτραπεί στην κυβέρνηση να σταματήσει τις έρευνες για τα σκάνδαλα που την απειλούν.

ΦΩΤΟ REUTERS

Τέλος, το CHP είχε προειδοποιήσει την Πέμπτη ότι θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο εάν εγκριθεί ο νόμος από το κοινοβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετατέθηκαν 166 Τούρκοι δικαστές, μετά το σκάνδαλο διαφθοράς

Γερμανίδα βουλευτής: Να πιέσουμε την Άγκυρα να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία

Ο Ερντογάν προαναγγέλλει δικαστικές διώξεις

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε