Τρίτη, 23 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Αίγυπτος: Επικόπτερα του στρατού βομβαρδίζουν σπίτια ισλαμιστών – 15 νεκροί

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Δεκαπέντε ένοπλοι ισλαμιστές σκοτώθηκαν στην χερσόνησο του Σινά από πυραύλους, μετέδωσε σήμερα κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Αιγύπτου, μετά τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων ότι ελικόπτερα του στρατού επιτέθηκαν σε προπύργιά τους στην περιοχή.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Nile TV δεν διευκρίνισε περαιτέρω σε σύντομη αναφορά του στο περιστατικό, ωστόσο πηγή του αιγυπτιακού στρατού δήλωσε ότι διεξάγεται μια χερσαία επιχείρηση με κάλυψη από αέρος.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα ελικόπτερα του στρατού είχαν βάλει στόχο δύο χωριά νότια της Σέιχ Ζουβέιντ, μιας πόλης που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ και την Λωρίδα της Γάζας.

Τέσσερα ελικόπτερα Απάτσι του στρατού έριξαν περίπου 15 βόμβες από το πρωί σε πολλά χωριά νότια της Ράφα

Πηγές της αιγυπτιακής ασφάλειας δήλωσαν παράλληλα ότι τουλάχιστον 8 ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από τα πλήγματα της αιγυπτιακής πολεμικής αεροπορίας σήμερα σε πολλά χωριά του Βορείου Σινά. Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι διεξάγεται αεροπορική επιχείρηση, “η πιο σημαντική του είδους στο Σινά”, η οποία έχει στόχο αποθήκες όπλων και εκρηκτικών, όπως και σπίτια στα οποία φέρεται ότι κρύβονται μαχητές.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν σήμερα ότι οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας κατέστρεψαν περίπου 20 σπίτια στην αιγυπτιακή πλευρά κατά μήκος των συνόρων με την Γάζα

Σύμφωνα επίσης με αυτόπτες μάρτυρες, τέσσερα ελικόπτερα Απάτσι του στρατού έριξαν περίπου δεκαπέντε βόμβες από το πρωί σε πολλά χωριά νότια της Ράφα, όπου βρίσκεται το μεθοριακό πέρασμα προς την Λωρίδα της Γάζας.

Την ίδια ώρα κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν σήμερα ότι οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας κατέστρεψαν περίπου 20 σπίτια στην αιγυπτιακή πλευρά κατά μήκος των συνόρων με την Γάζα, ενώ αξιωματούχοι της Χαμάς, η οποία βρίσκεται στην εξουσία στην Λωρίδα της Γάζας, εξέφρασαν φόβους ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να δημιουργήσουν μια ουδέτερη ζώνη για να τους απομονώσουν.

Ο αιγυπτιακός στρατός έχει εντείνει την εκστρατεία του κατά των ισλαμιστών ενόπλων στην χερσόνησο του Σινά, στα σύνορα με την Γάζα, μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, και έχει κατηγορήσει τους Παλαιστινίους της Γάζας ότι υποστηρίζουν τους ισλαμιστές μαχητές. Στην καταστολή αυτή, πριν και μετά την ανατροπή του Μόρσι, περιλαμβάνεται το κλείσιμο σηράγγων από την Γάζα, οι οποίες, όπως πιστεύει ο στρατός, χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά όπλων, ενόπλων και αγαθών στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Αξιωματούχοι του αιγυπτιακού στρατού έχουν κατηγορήσει την Χαμάς για ανάμιξη στις αιγυπτιακές υποθέσεις και έχουν σημειώσει ότι οι Παλαιστίνιοι μπορεί να βοηθούν τους ισλαμιστές μαχητές στο Σινά. Η Χαμάς διαψεύδει τις κατηγορίες αυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαδηλώσεις σε όλη την Αίγυπτο θα κάνουν αύριο οι οπαδοί του Μόρσι

Αίγυπτος: Έκλεισαν ήδη ένα ισλαμιστικό κανάλι – Eπόμενος στόχος το Al Jazeera

Σε δίκη παραπέμπεται ο Μόρσι για “υποκίνηση φόνων”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε