Παρασκευή, 5 Ιουλ.
25oC Αθήνα

Αισιόδοξος ο Λέτα: “Η σταθερότητα θα αυξηθεί στη χώρα”

Αισιόδοξος ο Λέτα: “Η σταθερότητα θα αυξηθεί στη χώρα”

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα, σχετικά με το μέλλον της κυβέρνησής του σε μια ομιλία του σε συνέδριο που οργάνωσαν στη Ρώμη σήμερα οι Financial Times.

«Η (πολιτική) σταθερότητα στην χώρα μας πρόκειται να αυξηθεί. Η κατάσταση ξεκαθάρισε τώρα κι όλοι μπορούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Λέτα πρόσθεσε ότι η διάσπαση της κεντροδεξιάς παράταξης «μπορεί να θεωρηθεί πρακτική εφαρμογή και συνέπεια όσων συνέβησαν στις 2 Οκτωβρίου». Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης αναφερόταν στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, πριν από έξι εβδομάδες, χάρη στην πρώτη σημαντική διαφοροποίηση των «ανταρτών» της κεντροδεξιάς, οι οποίοι αμφισβήτησαν την επιδίωξη πρόωρων εκλογών από πλευράς του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός πρόσθεσε επίσης ότι «το 2014, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα επιτρέψει στην χώρα να μειώσει το δημόσιο χρέος της» και αυτό «θα αντιστρέψει την αρνητική πορεία των τελευταίων πέντε ετών».

Σχετικά με το θέμα αυτό ο Λέτα εξήγησε ότι «την εβδομάδα αυτή θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων με το οποίο ασχολείται το υπουργείο οικονομικών», ενώ προχώρησε στην πρόβλεψη ότι το επόμενο έτος η σχέση δημοσίου ελλείμματος-ΑΕΠ της Ιταλίας θα είναι περιορισθεί στο 2,5% και θα μπορέσει να μειωθεί τόσο η φορολογική πίεση όσο και το κόστος εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ιταλοί στηρίζουν την κυβέρνηση Λέτα, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ο Ιταλός πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα στη Γερμανία: Ασχοληθείτε με την ανάπτυξη

Στις 12.000 ευρώ το αφορολόγητο στην Ιταλία

Λέττα: Έχουμε καλύψει τα μισά της απόστασης

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε