Παρασκευή, 26 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ακτιβιστές θα δικαστούν γιατί διαδήλωσαν χωρίς άδεια στην Αίγυτπο

Ακτιβιστές θα δικαστούν γιατί διαδήλωσαν χωρίς άδεια στην Αίγυτπο

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ο κορυφαίος πολιτικός ακτιβιστής, Άχμεντ Μαχέρ, ο οποίος κατηγορείται μεταξύ άλλων ότι διαδήλωσε χωρίς άδεια, όπως έκανε γνωστό ένας διακστικός αξιωματούχος της Αιγύπτου.

Είναι η πρώτη περίπτωση ακτιβιστή σε βάρος του οποίου απαγγέλλονται κατηγορίες βάσει των διατάξεων ενός νέου νόμου που επικρίνεται ότι καταπνίγει το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν.

Ο εισαγγελέας Ουάιλ Σιμπλ δήλωσε πως ο Μαχέρ αντιμετωπίζει και άλλες κατηγορίες, όπως για επίθεση εναντίον αστυνομικών και “αντίσταση στις αρχές”.

Έρευνες διεξάγονται σε βάρος άλλων δύο ακτιβιστών στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης και παραπέμπονται επίσης σε δίκη για επίθεση σε αστυνομικούς και αντίσταση στις αρχές. Ο Σιμπλ είχε δηλώσει νωρίτερα πως και οι τρεις κατηγορούνται ότι διαδήλωσαν χωρίς άδεια.

Ο Μαχέρ είναι ο ιδρυτής του κινήματος της 6ης Απριλίου που βοήθησε στο να ξεσπάσει η ιστορική εξέγερση του 2011 εναντίον του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Οι άλλοι δύο ακτιβιστές είναι ο Άχμεντ Ντούμα και ο Μοχάμεντ Αντέλ.

Ο Ντούμα, ένας από τους γνωστότερους στην Αίγυπτο ακτιβιστές υπέρ του λαϊκού χαρακτήρα του κράτους, συνελήφθη την Τρίτη, ενώ ο Μαχέρ είχε παραδοθεί στη δικαιοσύνη το περασμένο Σάββατο. Ο Μοχάμεντ Αντέλ θα δικαστεί μαζί τους ερήμην.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεκρός φοιτητής από πυρά αστυνομικού στην Αίγυπτο

Δακρυγόνα σε φοιτητές που διαδήλωναν υπέρ του Μόρσι στην Αίγυπτο – ΦΩΤΟ

Νέες αιματηρές συγκρούσεις στην Αίγυπτο

Αίγυπτος: Καταδικάστηκαν 20 μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων, εκ των οποίων 14 γυναίκες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε