Η Αλεξάντρα Χίλντεμπραντ είναι διευθύντρια ενός από τα πιο δημοφιλή μνημεία στο Βερολίνο – το Μουσείο Checkpoint Charlie, ακτιβίστρια, και έγινε μητέρα για 10η φορά στα 66 της χρόνια. Και ναι, όλα έγιναν φυσικά.
Κολυμπάει κάθε μέρα, δεν πίνει, δεν καπνίζει. Έχει παιδιά από 2 έως… 46 χρονών, και μόλις απέκτησε άλλον έναν γιο. Η ιστορία της Αλεξάντρα Χίλντεμπραντ από το Βερολίνο εμπνέει, προβληματίζει και γίνεται viral.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στα 66 της, η διευθύντρια του Checkpoint Charlie δείχνει ότι η μητρότητα δεν έχει «ημερομηνία λήξης».
Η Χίλντεμπραντ έχει αποκτήσει τα 8 από τα 10 παιδιά της μετά τα 53 της χρόνια, κατά τη διάρκεια του δεύτερου γάμου της με τον πρώην πολιτικό του CDU, Ντάνιελ Ντόρμαν. Το ζευγάρι αγόρασε πρόσφατα ένα νέο σπίτι στη συνοικία Ζέελεντορφ, το οποίο, όπως δήλωσε στην εφημερίδα Tagesspiegel, είναι αρκετά μεγάλο ώστε κάθε παιδί να έχει το δικό του δωμάτιο.
Ο γιατρός της, Βόλφγκανγκ Χένριχ, διευθυντής της Μαιευτικής Κλινικής στο Charité του Βερολίνου, εξέφρασε τον θαυμασμό του, λέγοντας: «Είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία έγκυος γυναίκα που έχω φροντίσει ποτέ». Ο ίδιος έχει πραγματοποιήσει και τις 8 καισαρικές της.
Η Χίλντεμπραντ δεν δείχνει να επηρεάζεται από τα επικριτικά σχόλια για τις «αργοπορημένες» εγκυμοσύνες της. Στις 19 Μαρτίου 2025 γέννησε με καισαρική τον Philipp, ένα υγιές αγοράκι 3,5 κιλών. Παρότι παραμένει σε οξυγόνο για αναπνευστική υποστήριξη, η μητέρα του δηλώνει πως η σύλληψη έγινε φυσικά και χωρίς δυσκολία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο μικρός Philipp έχει μια αδερφή 46 ετών, τη Svetlana, και άλλα αδέρφια ηλικίας από 2 έως 36 ετών.
Είναι το 8ο παιδί της Χίλντεμπραντ με τον σύζυγό της, με τον οποίο έχουν αποκτήσει και τα δίδυμα Elisabeth και Maximilian, καθώς και τις: Alexandra, Leopold, Anna, Maria και Katharina.
Από προηγούμενη σχέση, έχει δύο ενήλικα παιδιά: τη Svetlana (46 ετών) και τον Artjom (36 ετών).
Η ακτιβίστρια, καλλιτέχνης και διευθύντρια του Μουσείου Checkpoint Charlie, πιστεύει ακράδαντα ότι η πολυμελής οικογένεια είναι πολύτιμη:
«Μια μεγάλη οικογένεια δεν είναι μόνο κάτι υπέροχο, αλλά και θεμελιώδες για τη σωστή ανατροφή των παιδιών», έγραψε σε e-mail στο Today.com, σημειώνοντας πως οι δικοί της άνθρωποι έχουν αγκαλιάσει με θέρμη την απόφασή της να συνεχίσει να γίνεται μητέρα.
Μιλώντας στην Bild, αποκάλυψε πως δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ αντισυλληπτικά και δεν καπνίζει ούτε πίνει αλκοόλ. «Τρέφομαι υγιεινά, κολυμπώ μία ώρα την ημέρα και περπατάω δύο ώρες», είπε χαρακτηριστικά.
Ο γιατρός της τόνισε ότι η καλή φυσική κατάσταση και η ψυχική ανθεκτικότητα της Χίλντεμπραντ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή έκβαση της εγκυμοσύνης. Το ζευγάρι σχεδιάζει να προσφέρει σε κάθε παιδί δικό του δωμάτιο στο νέο τους σπίτι στο Βερολίνο, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανακαίνισης.
Παρά τη θετική έκβαση της εγκυμοσύνης, η ηλικία της Χίλντεμπραντ ενέχει αυξημένο ρίσκο, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins: αποβολή, γενετικές ανωμαλίες, διαβήτης κύησης, πρόωρος τοκετός, θνησιγένεια, συγγενείς διαταραχές, υπέρταση και χαμηλό βάρος γέννησης.