Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

«Ανέμελοι», ψώνιζαν… πατατάκια πριν το ανθρωποκυνηγητό οι βομβιστές της Βοστόνης

«Ανέμελοι», ψώνιζαν… πατατάκια πριν το ανθρωποκυνηγητό οι βομβιστές της Βοστόνης

Σα να μην… έτρεχε τίποτα, ο Τζοχάρ και το Ταμερλάν Τσαρνάεφ, οι βομβιστές της Βοστόνης, σταμάτησαν σε ένα βενζινάδικο να αγοράσουν πατατάκια και αναψυκτικά. Εκείνη την ώρα, τους ξέφυγε ο όμηρος, το αυτοκίνητο του οποίου είχαν αρπάξει μετά τη δολοφονία αστυνομικού στο ΜΙΤ

Είναι οι δραματικές στιγμές που μεσολάβησαν μετά τη δολοφονία αστυνομικού στην πανεπιστημιούπολη του ΜΙΤ και πριν την ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία στο Γουότερταουν. Εκεί όπου ο 26χρονος σκοτώθηκε και ο 19χρονος τραυματίστηκε.

Τις φωτογραφίες από την κάμερα ασφαλείας ενός βενζινάδικου έφεραν στο φως ξένα δίκτυα.

Έχοντας αρπάξει το Mercedes SUV με τον οδηγό του, οι αδερφοί Τσαρνάεφ σταματούν σε ένα πρατήριο βενζίνης. Οι εικόνες δείχνουν τον Τζοχάρ, με γκρι φούτερ και κουκούλα να έχει στα χέρια του σακούλες με Doritos και μπουκάλια Red Bull. Πίσω του, ακολουθεί ο αδερφός του, που φορά σκούρο μπουφάν και μπεζ τραγιάσκα.

Σε άλλη φωτογραφία, με τη μπεζ τραγιάσκα χαμηλά για να κρύβει το πρόσωπό του, ο Τζοχάρ φαίνεται σε κάμερα ασφαλείας ΑΤΜ να κάνει ανάληψη 800 ευρώ. Χρησιμοποίησε μια από τις κάρτες που άνδρα που τα δυο αδέρφια είχαν όμηρο.

Ο άνδρας αυτός κατάφερε να τους ξεφύγει όταν οι δυο ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστόνης σταμάτησαν να αγοράσουν σνακς.

Όλα ξεκίνησαν όταν 40 λεπτά μετά τη δολοφονία του αστυνομικού Σιν Κόλιερ, του πανεπιστημίου ΜΙΤ, ο Ταμερλάν σταμάτησε τη μαύρη Mercedes και με την απειλή όπλου ανάγκασε τον οδηγό να τους πάρει μαζί του. «Άκουσες για τις εκρήξεις στο Μαραθώνιο; Εγώ το έκανα», του είπε.

Ο 26χρονος κάθισε στη θέση του συνοδηγού και με το όπλο στο κεφάλι του οδηγού, τον ανάγκασε να ξεκινήσει. Τα δυο αδέρφια σταμάτησαν δυο φορές. Τη δεύτερη φορά, από το αυτοκίνητο κατέβηκε ο Τζοχάρ. Αλλά λίγα λεπτά μετά, ο αδερφός του τον ειδοποίησε πως έπρεπε να φύγουν γιατί ο όμηρος είχε δραπετεύσει και να τρέξει σε πρατήριο βενζίνης απέναντι, για να ζητήσει βοήθεια. Έτσι, άρχισε το ανθρωποκυνηγητό που κατέληξε στο θάνατο του 26χρονου Ταμερλάν.

Ο όμηρος, το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, είπε στους αστυνομικούς ότι το ότι είναι Κινέζος του έσωσε τη ζωή. Τα αδέρφια, σύμφωνα με όσα κατέθεσε, του είπαν πως δε θα τον πείραζαν γιατί δεν ήταν Αμερικάνος.

Όταν μπήκε σε κοντινό πρατήριο βενζίνης, είπε στον ταμία (αιγυπτιακής καταγωγής): «Κάποιοι άνδρες θέλουν να με πυροβολήσουν. Έχουν βόμβες και όπλα» είπε. Ήταν τόσο φοβισμένος, που κατέρρευσε, είπε ο ταμίας στη MailOnline.

«Θύματα συνωμοσίας της Ρωσίας»

Αυτό καταγγέλλει μέλος της οικογένειας των αδελφών Τσαρνάεφ. Ο Σαΐντ Τσαρνάεφ, ο οποίος ζει στην Τσετσενία, κατηγόρησε τη Μόσχα για την αποστολή ψευδών πληροφοριών στην Ουάσινγκτον, με σκοπό να ενοχοποιηθούν τα αδέλφια, ώστε να χαρακτηριστούν ως Τσετσένοι τρομοκράτες οι οποίοι δρούσαν στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Σαΐντ Τσαρνάεφ, η Μόσχα είχε ως στόχο να πείσει τη Δύση ότι μια ισλαμιστική εξέγερση, η οποία διεξάγεται στο Βόρειο Καύκασο, έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις και αποτέλεσμα της οποίας ήταν οι βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη.

«Δεν θα είχε συμβεί χωρίς τη συμμετοχή της ρωσικής πλευράς», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο 56χρονος Τσαρνάεφ.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, αγόρασε τον Φεβρουάριο δύο μεγάλα πακέτα πυροτεχνήματα από ένα κατάστημα στο Σίμπρουκ, του Νιού Χάμσαϊρ.
Η ποσότητα της πυρίτιδας από τα πυροτεχνήματα που αγοράστηκαν δεν θα ήταν “μάλλον καθόλου αρκετή” για την κατασκευή των βομβών που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση στον Μαραθώνιο, όπως αυτές (οι βόμβες) έχουν περιγραφεί δημοσίως, δήλωσε ο Ουίλιαμ Βάιμαρ, αντιπρόεδρος της εταιρείας Phantom Fireworks, που κατασκευάζει τα πυροτεχνήματα.

Η ποσότητα της πυρίτιδας από τα πυροτεχνήματα «δεν ήταν αρκετή» για την κατασκευή των βομβών που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις, ανακοίνωσε ο Ουίλιαμ Βάιμαρ, αντιπρόεδρος της εταιρείας Phantom Fireworks. Πιο ισχυρή εκρηκτική σκόνη θα μπορούσε να βρεθεί σε καταστήματα πώλησης όπλων, είπε. Ο Τσαρνάεφ ζήτησε από την υπάλληλο του καταστήματος να τον βοηθήσει να επιλέξει τα μεγαλύτερα διαθέσιμα πυροτεχνήματα και πλήρωσε 200 δολάρια σε μετρητά, είπε ο Βάιμαρ.

Οι αστυνομικές αρχές πιθανολογούν ότι τα δύο αδέλφια προσπάθησαν να εξάγουν την πυρίτιδα από τα πυροτεχνήματα αλλά μάλλον κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ισχύς της ήταν ανεπαρκής για να πυροδοτήσει την βόμβα.

Η εταιρεία Phantom αντελήφθη την πώληση των πυροτεχνημάτων αφότου τα ονόματα των υπόπτων δόθηκαν στη δημοσιότητα και επικοινώνησε με το FBI παρέχοντας όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H χήρα του βομβιστή της Βοστόνης βοηθάει στις έρευνες

Τα παιδικά χρόνια των βομβιστών της Βοστόνης (ΦΩΤΟ)

264 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν μετά τις φονικές εκρήξεις στη Βοστόνη

Φωτογραφίες ντοκουμέντο: Καρέ καρέ η μάχη των αστυνομικών με τους βομβιστές της Βοστόνης!

«Ο αδερφός μου “εγκέφαλος” της επίθεσης» – Όλα τα πρακτικά της απολογίας του 19χρονου βομβιστή της Βοστόνης

Ο βομβιστής της Βοστόνης δεν θα δικαστεί ως “εχθρικός μαχητής” – Τι λένε τα στοιχεία του FBI

Πέντε ημέρες του Απριλίου – Συγκλονιστικό βίντεο για τα γεγονότα της Βοστόνης

“Οι γιοι μου είχαν όνειρα, δεν μπορεί να έκαναν κάτι τέτοιο” λέει ο πατέρας των βομβιστών

Η Ελληνίδα «θεά» του βομβιστή της Βοστόνης

Αυτή είναι η χήρα του βομβιστή της Βοστόνης – ΦΩΤΟ

«Μιλάει» ο βομβιστής της Βοστόνης – Σχεδίαζαν κι άλλες επιθέσεις τα αδέρφια Τσαρνάεφ

Video ντοκουμέντο: Οι τελευταίες στιγμές πριν τη σύλληψη του βομβιστή της Βοστόνης – Έτσι τον ακινητοποίησαν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε