Κόσμος

Ανοικτά όλο το 24ωρο τα καταστήματα και 7 μέρες την βδομάδα!

Όσοι ιδιοκτήτες των ιταλικών εμπορικών καταστημάτων το επιθυμούν, από σήμερα μπορούν να κρατούν ανεβασμένα τα ρολά τους, καθ' όλο το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

  Πρόκειται για ένα από τα κύρια μέτρα για την απελευθέρωση της αγοράς που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι και το οποίο μπήκε σε ισχύ με την έλευση του 2012.

    Τα πρώτα καταστήματα που έκαναν γνωστό ότι σκοπεύουν να επωφεληθούν του νέου μέτρου βρίσκονται στην Ρώμη και στη Νάπολη όπου η αρχή έγινε ήδη με κάποια καφέ μπαρ που πρόκειται να προσφέρουν καφέ εσπρέσσο και καπουτσίνο, όχι μόνο μέχρι τις δυο το πρωί- όπως προέβλεπε έως τώρα ο σχετικός νόμος- αλλά χωρίς, πλέον, κανένα περιορισμό ωραρίου.

    Οι έμποροι εμφανίζονται διχασμένοι ως προς την χρησιμότητα του μέτρου: μιλώντας στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πολλοί ιδιοκτήτες καφέ, μπαρ και εστιατορίων βλέπουν θετικά την απελευθέρωση του ωραρίου, θεωρώντας ότι μπορεί να αποδειχθεί ένα χρήσιμο μέτρο για την καταπολέμηση της οικονομικής κρίσης.

    Δεν λείπουν, όμως και οι κάτοχοι οικογενειακών επιχειρήσεων και καταστημάτων οι οποίοι τονίζουν ότι >.

    Στο Τορίνο, η δημοτική σύμβουλος υπεύθυνη για τις εμπορικές δραστηριότητες, Τζουλιάνα Τεντέσκο εκφράζει το φόβο ότι >.

    Στο Μιλάνο, επίσης, ο δήμος και η περιφέρεια σκοπεύουν να εκμεταλλευθούν και τους τρεις μήνες περιθώριο για τεχνική και οργανωτική προσαρμογή στο μέτρο, που προσφέρει ο νόμος.

    Ο επικεφαλής της εμπορικής ένωσης Confesercenti, ο Μάρκο Βεντούρι, προβλέπει ότι >.

    Στο μεταξύ, από σήμερα, ξεκίνησε η περίοδος των εκπτώσεων. Η πρώτη πόλη που θέλησε να κατεβάσει τις τιμές, για να κερδίσει, ενδεχομένως, όσα έχασε από τις υποτονικές πωλήσεις των εορτών, είναι το Παλέρμο της Σικελίας και ακολούθησε η Ποτέντσα, και αυτή στην Κάτω Ιταλία. Στις 5 Ιανουαρίου, θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων η Ρώμη,το Μιλάνο, η Φλωρεντία και η Βενετία.

    Όπως τονίζει, όμως, ο ιταλικός Τύπος, και σε ότι αφορά τις εκπτώσεις η μείωση του συνολικού τζίρου μπορεί να αγγίξει το 30%.

    Σχετικά, τέλος, με την απασχόληση, σε πανεθνικό επίπεδο, οι προβλέψεις είναι ακόμη πιο ανησυχητικές: μέσα στο 2012 κινδυνεύουν να χαθούν ως και 300.000 θέσεις εργασίας, 40.000 εκ των οποίων, τους αμέσως επόμενους μήνες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνοεπίθεση «βλέπουν» πίσω από το μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία – Σε 6 έως 10 ώρες η αποκατάσταση
Κυκλοφοριακό κομφούζιο και τεράστια προβλήματα σε αεροδρόμια, μεταφορές και επικοινωνίες - Ανησυχία και για τα νοσοκομεία που λειτουργούν με γεννήτριες αυτήν την ώρα - Για ιστορικό μπλακ άουτ κάνουν λόγο οι ισπανικές Αρχές
Βαλένθια, Ισπανία 33
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
Τρόμος και πανικός μετά το μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία και μέρος της Γαλλίας: «Σκέφτηκα ότι ήταν προοίμιο πολέμου»
Άγνωστα μέχρι τώρα τα αίτια - Τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις και στις επικοινωνίες - Εξετάζεται το σενάριο κυβερνοεπίθεσης - Συγκλονιστικές μαρτυρίες
Κόσμος στην Ισπανία ανεβαίνει με τις σκάλες μετά το μπλακ άουτ στην Ισπανία 3