Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Αντίποινα ετοιμάζει η Ρωσία – Σκέφτεται να απαγορεύσει τις πτήσεις πάνω από τη Σιβηρία

Αντίποινα ετοιμάζει η Ρωσία – Σκέφτεται να απαγορεύσει τις πτήσεις πάνω από τη Σιβηρία

Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει περιορισμούς ή απαγόρευση στη χρήση από τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες των αεροδιαδρόμων που περνούν επάνω από τη Σιβηρία ως απάντηση στις κυρώσεις που της έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ενωση για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση.

Σε σημερινό δημοσίευμα της εταιρείας Vedomosti αναφέρεται πως η Ρωσία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να σταματήσει τις πτήσεις πάνω από τη Σιβηρία.

Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Dobrolyot, την οποία διαχειρίζεται η Aeroflot, αναγκάσθηκε να διακόψει την περασμένη εβδομάδα όλες της τις πτήσεις μετά την ακύρωση του συμβολαίου ναύλωσης αεροσκαφών, αφού η ΕΕ επέκτεινε τις κυρώσεις και σε αυτήν την αεροπορική εταιρεία για τις πτήσεις προς την Κριμαία.

Η ενδεχόμενη επιβολή περιορισμών στις πτήσεις επάνω από το ρωσικό έδαφος συζητούνται από τα υπουργεία Εξωτερικών και Μεταφορών της Ρωσίας, δήλωσε ρωσική πηγή στην εφημερίδα.

Η ενδεχόμενη απαγόρευση δεν θα πλήξει όμως μόνο τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, όπως η Lufthansa, British Airways και Air France, αλλά και την ίδια την Aeroflot, η οποία καρπούται τα τέλη υπέρπτησης που καταβάλλουν οι αεροπορικές εταιρείες.

Το ρωσικό υπουργείο Μεταφορών και η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα της Vedomosti.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντόμινο στον ρωσικό τουρισμό! Ανέστειλε τη λειτουργία του το πρακτορείο Intaer – Θα έστελνε στην Ελλάδα 10.000 Ρώσους τουρίστες

Κρίσιμη σύσκεψη για το λουκέτο στον ρωσικό τουριστικό operator

Στο “μικροσκόπιο” της Συντονιστικής Επιτροπής Εξωστρέφειας οι εξαγωγές προς τη Ρωσία

Θεσ/νίκη: Οι δεύτερες σκέψεις του Πούτιν για τα φρούτα ικανοποιούν τους εξαγωγείς

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε