Τετάρτη, 3 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Αντίστροφη μέτρηση για το μέλλον της Alitalia – Τελεσίγραφο από την εταιρεία καυσίμων

εθνικοποιήσεις

Κάθε μέρα που περνάει είναι κρίσιμη για την Alitalia, της οποίας ο στόλος κινδυνεύει να καθηλωθεί, καθώς το ταμείον είναι μείον και έχει καθυστερήσει στις πληρωμές της για καύσιμα.

Η αεροπορική εταιρεία που απασχολεί 14.000 εργαζομένους απειλείται με πτώχευση, ενώ από την πλευρά της η εταιρεία καυσίμων, ΕΝΙ, έχει δώσει τελεσίγραφο. “Δεν μπορούμε να παρέχουμε πίστωση σε μια εταιρεία που το μέλλον της είναι πλέον αβέβαιο. Αν δεν γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Alitalia, δεν θα συνεχίσουμε να της παρέχουμε καύσιμα”, ξεκαθάρισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΝΙ, Πάολο Σκαρόνι.

Οι κύριοι μέτοχοί της, μία ομάδα 21 επενδυτών στην οποία περιλαμβάνονται ο τραπεζικός κολοσσός Intesa Sanpaolo και η διαχειρίστρια αυτοκινητοδρόμων Atlantia, θα ψηφίσουν σχετικά με μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ στις 14 Οκτωβρίου, προκειμένου να εξασφαλισθεί τουλάχιστον η επιχειρησιακή λειτουργία του αερομεταφορέα έως ότου επιτευχθεί μία νέα τραπεζική χρηματοδότησή της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο εξάμηνο του 2013 η ιταλική αεροπορική εταιρεία είχε καθαρές ζημιές ύψους 249

Το 2008 η Air France πήρε το 25% των μετοχών της Alitalia, ωστόσο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μπλόκαρε την εξαγορά, με τον σημερινό πρβθυπουργό της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα, να δηλώνει ότι η απόφαση ήταν σφάλμα “που το πληρώνουμε μέχρι σήμερα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα βήμα πριν την πτώχευση η Alitalia

Πήρε το “ok” η Aegean για την εξαγορά της Ολυμπιακής

Στον αέρα δεκάδες ξενοδοχεία – Πτώχευσε μεγάλο ταξιδιωτικό πρακτορείο

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η Όπερα της Νέας Υόρκης

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε