Κόσμος

Απαγορεύτηκε η προβολή της αντιισλαμικής ταινίας στη Ρωσία

Δικαστήριο του Γκρόζνι της Τσετσενίας χαρακτήρισε «εξτρεμιστική» την αντιισλαμική ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» και απαγόρευσε την προβολή της, μια απόφαση που ισχύει για όλη τη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης της Τσετσενίας.

Η απόφαση ελήφθη χθες Πέμπτη έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης της μικρής αυτής δημοκρατίας του Καυκάσου, η πλειοψηφία των κατοίκων της οποίας είναι μουσουλμάνοι.

«Είναι μια δικαστική απόφαση που θα πρέπει να γίνει σεβαστή σε όλη τη Ρωσία», δήλωσε ο Ρουσλάν Ιντίσοφ, εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Εθνικής Πολιτικής και Μέσων Ενημέρωσης.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti διευκρίνισε ότι η απόφαση του δικαστηρίου του Γκρόζνι ισχύει για όλη τη Ρωσία εκτός κι αν κάποιο άλλο τοπικό δικαστήριο εκδώσει διαφορετική απόφαση.

Δικαστήριο της Μόσχας αναμένεται να αποφασίσει τη Δευτέρα για το θέμα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εξάλλου χθες Πέμπτη οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας ανακοίνωσαν ότι έχουν εμποδίσει την πρόσβαση στους ιστότοπους που έχει ανέβει η ταινία, όπως το YouTube, στον Καύκασο, ενώ κάποιες και σε ολόκληρη τη Ρωσία έπειτα από αίτημα των αρχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνέλαβαν τον παραγωγό της ταινίας κατά του Μωάμεθ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κάστρο Predjama: Το εντυπωσιακό αξιοθέατο της Σλοβενίας που είναι «φωλιασμένο» σε μια σπηλιά
Αν και το κάστρο δεν χρησιμοποιήθηκε επίσημα ως τοποθεσία γυρισμάτων στο «Game of thrones», ωστόσο, όσοι έχετε παρακολουθήσει την δημοφιλή σειρά, είναι σίγουρο ότι θα εντοπίσετε ορισμένες ομοιότητες
Stairs leading up to Predjama castle in Notranjska, Slovenia
Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν: Ανταλλαγή πυρών στο Κασμίρ για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα
Η ένταση ανάμεσα στην Ινδία και στο Πακιστάν έφτασε σε νέα κορύφωση μετά την επίθεση ενόπλων στις 22 Απριλίου εναντίον τουριστών στην Παχαλγκάμ όταν έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι
Ανταλλαγές πυρών στρατιωτών της Ινδίας και του Πακιστάν
Wall Street Journal: Η Ρωσία ενισχύει τα στρατεύματά της στα σύνορα με το ΝΑΤΟ – Οι ασκήσεις με το όνομα «Δύση»
Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται αθόρυβα για την πιθανή σύγκρουση με στρατεύματα του ΝΑΤΟ: Αξιωματούχοι κάνουν λόγο για αύξηση στρατολογήσεων και ενίσχυση του ρωσικού εξοπλισμού
Στρατιώτης στο Κουρσκ / Φωτογραφία: Reuters 2