Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Αποφυλακίζεται ο Χόσνι Μουμπάρακ

Αποφυλακίζεται ο Χόσνι Μουμπάρακ

Μέσα στις επόμενες 48 ώρες ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, θα αποφυλακιστεί, δήλωσε στο Reuters ο δικηγόρος του.

Η αποφυλάκιση του Μουμπάρακ, που ανατράπηκε μετά από λαϊκή εξέγερση τον Φεβρουάριο του 2011, έρχεται την ώρα που η Αίγυπτος σπαράσσεται από τον εμφύλιο πόλεμο.

Ο πρώην πρόεδρος της χώρας θα αφεθεί ελεύθερος αφού ο εισαγγελέας τον απάλλαξε από τις κατηγορίες οι οποίες τον βάρυναν στο πλαίσιο μιας υπόθεσης διαφθοράς, ο δικηγόρος του Φαρίντ Ελ Ντιμπ στο Reuters.

Ο Μουμπάρακ κυβέρνησε την Αίγυπτο επί 30 χρόνια

Η μόνη βάσιμη νομική αιτία για την παράταση της κράτησης του Μουμπάρακ έγκειται σε μια ακόμη υπόθεση διαφοράς σε βάρος του, η οποία αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει εντός της εβδομάδας, πρόσθεσε ο Ντιμπ.

«Το μόνο που απομένει είναι μια απλή διοικητική διαδικασία που δεν πρόκειται να διαρκέσει πάνω από 48 ώρες. Θα πρέπει να έχει αφεθεί ελεύθερος ως τα τέλη της εβδομάδας», είπε.

Πάντως, ο 85χρονος Μουμπάρακ αντιμετωπίζει ακόμη μια επαναληπτική δίκη για συνενοχή στις δολοφονίες διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 2011.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε στρατιωτικό νοσοκομείο ο Μπουμπάρακ

Αναβλήθηκε για τις 8 Σεπτεμβρίου η δίκη για διαφθορά των δύο γιων του Μουμπάρακ

Θρίλερ με την υγεία του Χόσνι Μουμπάρακ – Είναι σε κώμα, όχι κλινικά νεκρός

Νέα ανακοπή καρδιάς υπέστη ο Χόσνι Μουμπάρακ

Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του Χόσνι Μουμπάρακ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε