Κυριακή, 28 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Αποκάλυψη από τον Πάπα Φραγκίσκο: Έκλεψε ροζάριο από νεκρό!

Αποκάλυψη από τον Πάπα Φραγκίσκο: Έκλεψε ροζάριο από νεκρό!

Μιλώντας με ιερείς στο Βατικανό ο Πάπας ομολόγησε ότι έκλεψε το ροζάριο από το φέρετρο του τελευταίου του εξομολογητή και το φοράει κάτω απ’ το ράσο του.

Όπως είπε ο Πάπας χαρακτηριστικά, προσευχήθηκε για το πνεύμα του εξομολογητή και παίρνοντας το σταυρό είπε: “Δώσε μου το μισό απ’ το έλεος σου”.

Ο Πάπας είπε την ιστορία του “μεγάλου εξομολογητή” από το Μπουένος Άιρες που άκουσε τις εξομολογήσεις πολλών ιερέων καθώς και του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ, όταν επισκέφθηκε την Αργεντινή.

Όταν ο ιερέας πέθανε, ο Πάπας Φραγκίσκος προσευχόταν πάνω απ’ το ανοιχτό φέρετρο, έκπληκτοςαπο το γεγονός οτι κανείς δεν είχε φέρει λουλούδια.

“Αυτός ο άνθρωπος συγχώρεσε όλες τις αμαρτίες του Μπουένος Άιρες και ούτε ένα λουλούδι;” αναρωτήθηκε και πήγε να αγοράσει ένα μπουκέτο από τριαντάφυλλα. Οταν επέστρεψε για να τα τοποθετήσει γύρω από το φέρετρο, είδε το ροζάριο στο χέρι του νεκρού ιερέα.

“Αμέσως μού ήρθε στο μυαλό ο κλέφτης που έχουμε όλοι μέσα μας και ενώ τοποθετούσα τα λουλούδια πήρα το σταυρό. Και εκείνη τη στιγμή κοίταξα και είπα : “Δώσε μου το μισό από το έλεός σου”

Ο Πάπας ομολόγησε ότι κρατούσε το σταυρό στην τσέπη του για χρόνια, αλλά το ράσο που φοράει τώρα δεν έχει τσέπες, έτσι τώρα τον φυλάει σε ένα μικρό κομμάτι ύφασμα.
“Όποτε μια κακιά σκέψη έρχεται στο μυαλό μου για κάποιον, το χέρι μου πάει πάντα εκεί” είπε ακουμπώντας την καρδιά του. “Νιώθω την ευλογία του και με κάνει να νιώθω καλύτερα”.

Διαβάστε

“Ο δικός μου Πάπας” – Ένα περιοδικό για τον Πάπα Φραγκίσκο

Ο Πάπας… έβρισε την ώρα του κηρύγματος! (VIDEO)

Πάπας Φραγκίσκος: Σας ζητώ να προσευχηθείτε για την Ουκρανία

Πάπας Φραγκίσκος και ΟΗΕ ζητούν τον τερματισμό της βίας στη Βενεζουέλα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε