Τρίτη, 23 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Αρχίζει το… μασάζ ενόψει της ψηφοφορίας για τη Συρία ο Ομπάμα

Αρχίζει το… μασάζ ενόψει της ψηφοφορίας για τη Συρία ο Ομπάμα

Αγώνα δρόμου για να ασκήσει πιέσεις σε σκεπτικιστές Γερουσιαστές και να τους πείσει να στηρίξουν το σχέδιό του για επέμβαση στη Συρία ξεκινά ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ήδη, Μπαράκ Ομπάμα, και ο αντιπρόεδρός του Τζο Μπάιντεν, τηλεφώνησαν ήδη σε κάποια μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, σύμφωνα με πηγή του Λευκού Οίκου.

«Σε όλες τις τηλεφωνικές επαφές και τις ενημερώσεις, υπήρξε το ίδιο βασικό επιχείρημα: Αν δεν κάνουμε τίποτα εναντίον του Άσαντ, θα αποδυναμωθούν οι διεθνείς κανόνες κατά της χρήσης χημικών όπλων και αυτό μπορεί να ενθαρρύνει τον Άσαντ και τους βασικούς συμμάχους του, τη Χεζμπολάχ και το Ιράν, οι οποίοι θα διαπιστώσουν ότι μια κατάφωρη παραβίαση των διεθνών προτύπων δεν έχει καμία συνέπεια», ανέφερε ο ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Η απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να αναζητήσει στήριξη από το Κογκρέσσο ξάφνιασε πολλούς – Κάποιοι είπαν πως απλά ήθελε να μεταθέσει τις ευθύνες για ενδεχόμενη επίθεση στη Συρία

Τη Δευτέρα ο Ομπάμα θα δεχθεί στο Λευκό Οίκο τον γερουσιαστή Τζον Μακέιν, σημαίνοντα παράγοντα των Ρεπουμπλικάνων, ο οποίος δήλωσε την Κυριακή ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα υποστηρίξει το ψήφισμα που εξουσιοδοτεί το Λευκό Οίκο να ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Συρίας.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, για τη Δευτέρα έχουν προγραμματισθεί μια σειρά από συναντήσεις και με άλλα μέλη του Κογκρέσου, χωρίς όμως να δοθούν περισσότερες διευκρινήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κέρι: Ο Ομπάμα θα χτυπησει τη Συρία και χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου – Άσαντ: Είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε κάθε επίθεση

Πρωτοφανής “γκάφα” ή προβοκάτσια από τον Κέρι;

Γιατί οι Αμερικανοί επιμένουν να επιτεθούν στη Συρία – Μια ανάλυση που εξηγεί τους λόγους

Εκτελέσεις στρατιωτών στη Συρία – Οι αγριότητες των “αντικαθεστωτικών” ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ

Χαμός στα αμερικανικά ΜΜΕ! Πώς ερμηνεύουν την απόφαση Ομπάμα;

Ομπάμα: Θα ζητήσω την έγκριση του Κογκρέσου για να χτυπήσω τη Συρία

Κάμερον: Καταλαβαίνω και στηρίζω την απόφαση του Ομπάμα

Ολάντ και Ομπάμα συμφώνησαν να τιμωρήσουν τον Άσαντ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε