Πέμπτη, 17 Οκτ.
20oC Αθήνα

CNN: Πριν τις εκλογές των ΗΠΑ το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν – Ο Νετανιάχου ενέκρινε τους στόχους

CNN: Πριν τις εκλογές των ΗΠΑ το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν – Ο Νετανιάχου ενέκρινε τους στόχους
REUTERS/Ammar Awad

Δραματικές συνεχίζουν να είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με το Ισραήλ να είναι έτοιμο, όπως όλα δείχνουν, να επιτεθεί στο Ιράν, ως απάντηση του μπαράζ βαλλιστικών πυραύλων που εξαπέλυσε εναντίον του την 1η Οκτωβρίου. 

Η επίθεση φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου, με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου να έχει εγκρίνει μία σειρά στόχων για το αναμενόμενο χτύπημα αντιποίνων στο Ιράν, όπως δήλωσε ισραηλινή πηγή στο ABC News.

Την ίδια στιγμή αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν πως το Ισραήλ θα αντεπιτεθεί στο Ιράν πριν από τις εκλογές των ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου, λένε πηγές στο CNN, γεγονός που θα αναδείξει στο προσκήνιο τη ρευστότητα της κατάστασης στη Μέση Ανατολή λίγες ημέρες πριν οι αμερικανοί ψηφοφόροι οδηγηθούν στις κάλπες. 

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου φαίνεται να έχει επίγνωση των πιθανών συνεπειών που θα έχουν οι ενέργειες του Ισραήλ στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ, με την αυξανόμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή να αποτελεί φλέγον ζήτημα στις αμερικανικές εκλογές.

Χαρακτηριστικές είναι οι πιέσεις που δέχονται τόσο ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, όσο και η αντιπρόεδρος, Καμάλα Χάρις από τους προοδευτικούς Δημοκρατικούς για τους χειρισμούς της κατάστασης. Μάλιστα, οι Ρεπουμπλικάνοι, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, έχουν κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι μπέρδεψε την κρίση, οδηγώντας τον κόσμο σε χάος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις