Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

D-Day: Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ αποκάλυψε ότι η Κέιτ «θα ήθελε πολύ να είναι εδώ»

D-Day: Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ αποκάλυψε ότι η Κέιτ «θα ήθελε πολύ να είναι εδώ»
Reuters

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ αναφέρθηκε στη σύζυγό του και στην πορεία της υγείας της σε εκδήλωση στο Πόρτσμουθ για τα 80 χρόνια από την D-Day, την απόβαση των συμμάχων στη Νορμανδία, στις 6 Ιουνίου του 1944.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Γουίλιμα έδωσε το «παρών» στις εκδηλώσεις το απόγευμα της Τετάρτης μαζί με τον βασιλιά Κάρολο και τη βασίλισσα Καμίλα αλλά χωρίς την Κέιτ Μίντλετον που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω της θεραπείας για τον καρκίνο.

Ο Γουίλιαμ αποκάλυψε σε βετεράνο 100 ετών ότι η Κέιτ πάει καλύτερα και «θα ήθελε πολύ» να είναι παρούσα στην εκδήλωση. 

Ο πρίγκιπας της Γουίλιαμ εκφώνησε ομιλία και συνομίλησε με βετεράνους.

Ένας από αυτούς, ο Geoffrey Weaving, 100 ετών, τον ρώτησε για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον, που δεν παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις λόγω της προληπτικής θεραπείας που υποβάλλεται για τον καρκίνο: «Θα σε ρωτούσα αν η γυναίκα σου πάει καλύτερα».

Ο Γουίλιαμ απάντησε: «Είναι καλύτερα, ευχαριστώ. Θα ήθελε πολύ να είναι σήμερα εδώ».

Επίσης, ο Βρετανός γαλαζοαίματος ανέφερε στον βετεράνο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου πως η γιαγιά της συζύγου του, η Valerie Glassborow, μετέπειτα Μίντλετον, αγωνίστηκε κατά των κατοχικών δυνάμεων.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα έδωσαν το «παρών» στους εορτασμούς της 80ής επετείου από την απόβαση της Νορμανδίας, στο Πόρτσμουθ της Βρετανίας.

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τη βασίλισσα Καμίλα να δακρύζει τη στιγμή που ένας βετεράνος της D-Day διηγούνταν τη φρίκη της απώλειας του καλύτερου φίλου του στις παραλίες της Νορμανδίας πριν από 80 χρόνια αλλά και ο βασιλιάς Κάρολος καταγράφηκε εμφανώς συγκινημένος.

Η Κέιτ Μίντλετον δεν έχει κάνει καμία επίσημη εμφάνιση το 2024

Η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε με ένα συγκινητικό βίντεο στις 22 Μαρτίου πως τον περασμένο Φεβρουάριο διαγνώστηκε με καρκίνο και πως υποβάλλεται σε προληπτικές χημειοθεραπείες ζητώντας χρόνο και ιδιωτικότητα για να ολοκληρώσει την θεραπεία της.

Η μέλλουσα βασίλισσα δεν έχει πραγματοποιήσει καμία επίσημη εμφάνιση εντός του 2024 και δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα επιστρέψει στα θεσμικά της καθήκοντα.

Πάντως, το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε πρόσφατα πως η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν θα συμμετάσχει στις 8 Ιουνίου στην στρατιωτική εκδήλωση «Colonel’s Review» ως επίτιμη συνταγματάρχης των Φρουρών της Ιρλανδίας, που προηγείται της ετήσιας στρατιωτικής παρέλασης Trooping The Colour, για τα γενέθλια του μονάρχη στις 15 Ιουνίου.

Ωστόσο, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι μπορεί να εμφανιστεί στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ στις 15 Ιουνίου κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Πληροφορίες από Mirror

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις