Κυριακή, 7 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Δακρυγόνα, επεισόδια, συλλήψεις: άλλη μια νύχτα ταραχών στην Τουρκία

Δακρυγόνα, επεισόδια, συλλήψεις: άλλη μια νύχτα ταραχών στην Τουρκία

Ακόμη ένα βράδυ ταραχών στην Τουρκία, με τους διαδηλωτές και την αστυνομία να συγκρούονται στην Άγκυρα, όπου 2.000 άνθρωποι βγήκαν ξανά στους δρόμους κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι μονάδες καταστολής της τουρκικής αστυνομίας έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να διαλύσουν το πλήθος, ενώ προχώρησαν σε 16 συλλήψεις, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Η επέμβαση της αστυνομίας έγινε στη συνοικία Ντικμέν, όπου σημειώνονται συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας από την έναρξη, στις 31 Μαΐου, του κινήματος κατά της κυβέρνησης Ερντογάν.

Οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα πάνω σε οδική αρτηρία εμποδίζοντας την κυκλοφορία και ωθώντας την αστυνομία να διαλύσει το πλήθος, μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα NTV και CNN-Turk.

Το πλήθος των διαδηλωτών κατήγγειλε την απελευθέρωση από την τουρκική δικαιοσύνη ενός αστυνομικού που κατηγορείται ότι σκότωσε έναν διαδηλωτή στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια του μεγάλου κύματος των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Ο Τούρκος αστυνομικός προσήχθη την Δευτέρα σε δικαστήριο γιατί τραυμάτισε θανάσιμα με σφαίρα έναν διαδηλωτή, αλλά αφέθηκε ελεύθερος υπό δικαστικό έλεγχο έως ότου αρχίσει η δίκη του. Ο διαδηλωτής, 26 ετών, υπέκυψε στα τραύματά του από σφαίρα στο κεφάλι στις 14 Ιουνίου.

Από την έναρξη των διαδηλώσεων, τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, τρεις διαδηλωτές και ένας αστυνομικός, και 8.000 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με απολογισμό του συνδικάτου των Τούρκων γιατρών.

Η καταστολή των διαδηλώσεων από την τουρκική αστυνομία προκάλεσε διεθνή κατακραυγή και αμαύρωσε την εικόνα του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έδωσε τη σχετική εντολή στις δυνάμεις της τάξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ερντογάν έκανε πίσω και ανέβαλε το ταξίδι στη Γάζα ικανοποιώντας τις ΗΠΑ

Τηλεφώνημα Ομπάμα σε Ερντογάν: Μη χρησιμοποιείτε βία στις διαδηλώσεις

ΕΕ: Στασιμότητα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα

Τουρκία: Επιδρομές της αντιτρομοκρατικής με τουλάχιστον 20 συλλήψεις για τις διαδηλώσεις

Αθώος ο Τούρκος αστυνομικός που σκότωσε διαδηλωτή (video)

Νέα έκρηξη βίας Τούρκων αστυνομικών: Ξυλοκοπούν διαδηλωτές σε πάρκινγκ (VIDEO)

Ερντογάν: Ήρωες και ανεκτικοί οι αστυνομικοί!

Der Spiegel προς Τούρκους διαδηλωτές: Μη λυγίζετε

Ξανά “πεδίο μάχης” η πλατεία Ταξίμ (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε