Κόσμος

Δακρυγόνα, επεισόδια, συλλήψεις: άλλη μια νύχτα ταραχών στην Τουρκία

Ακόμη ένα βράδυ ταραχών στην Τουρκία, με τους διαδηλωτές και την αστυνομία να συγκρούονται στην Άγκυρα, όπου 2.000 άνθρωποι βγήκαν ξανά στους δρόμους κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι μονάδες καταστολής της τουρκικής αστυνομίας έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να διαλύσουν το πλήθος, ενώ προχώρησαν σε 16 συλλήψεις, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Η επέμβαση της αστυνομίας έγινε στη συνοικία Ντικμέν, όπου σημειώνονται συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας από την έναρξη, στις 31 Μαΐου, του κινήματος κατά της κυβέρνησης Ερντογάν.

Οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα πάνω σε οδική αρτηρία εμποδίζοντας την κυκλοφορία και ωθώντας την αστυνομία να διαλύσει το πλήθος, μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα NTV και CNN-Turk.

Το πλήθος των διαδηλωτών κατήγγειλε την απελευθέρωση από την τουρκική δικαιοσύνη ενός αστυνομικού που κατηγορείται ότι σκότωσε έναν διαδηλωτή στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια του μεγάλου κύματος των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Ο Τούρκος αστυνομικός προσήχθη την Δευτέρα σε δικαστήριο γιατί τραυμάτισε θανάσιμα με σφαίρα έναν διαδηλωτή, αλλά αφέθηκε ελεύθερος υπό δικαστικό έλεγχο έως ότου αρχίσει η δίκη του. Ο διαδηλωτής, 26 ετών, υπέκυψε στα τραύματά του από σφαίρα στο κεφάλι στις 14 Ιουνίου.

Από την έναρξη των διαδηλώσεων, τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, τρεις διαδηλωτές και ένας αστυνομικός, και 8.000 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με απολογισμό του συνδικάτου των Τούρκων γιατρών.

Η καταστολή των διαδηλώσεων από την τουρκική αστυνομία προκάλεσε διεθνή κατακραυγή και αμαύρωσε την εικόνα του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έδωσε τη σχετική εντολή στις δυνάμεις της τάξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ερντογάν έκανε πίσω και ανέβαλε το ταξίδι στη Γάζα ικανοποιώντας τις ΗΠΑ

Τηλεφώνημα Ομπάμα σε Ερντογάν: Μη χρησιμοποιείτε βία στις διαδηλώσεις

ΕΕ: Στασιμότητα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα

Τουρκία: Επιδρομές της αντιτρομοκρατικής με τουλάχιστον 20 συλλήψεις για τις διαδηλώσεις

Αθώος ο Τούρκος αστυνομικός που σκότωσε διαδηλωτή (video)

Νέα έκρηξη βίας Τούρκων αστυνομικών: Ξυλοκοπούν διαδηλωτές σε πάρκινγκ (VIDEO)

Ερντογάν: Ήρωες και ανεκτικοί οι αστυνομικοί!

Der Spiegel προς Τούρκους διαδηλωτές: Μη λυγίζετε

Ξανά “πεδίο μάχης” η πλατεία Ταξίμ (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Wall Street Journal: Η Ρωσία ενισχύει τα στρατεύματά της στα σύνορα με το ΝΑΤΟ – Οι ασκήσεις με το όνομα «Δύση»
Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται αθόρυβα για την πιθανή σύγκρουση με στρατεύματα του ΝΑΤΟ: Αξιωματούχοι κάνουν λόγο για αύξηση στρατολογήσεων και ενίσχυση του ρωσικού εξοπλισμού
Στρατιώτης στο Κουρσκ / Φωτογραφία: Reuters 2
Το χάος του μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία μέσα από 10 φωτογραφίες - Καμία θεωρία «δεν αποκλείεται» λέει ο Ισπανός πρωθυπουργός
«Τα φώτα έσβησαν και το μετρό σταμάτησε» περιέγραφαν σαστισμένοι πολίτες ενώ πανδαιμόνιο δημιουργήθηκε σε αεροδρόμια, νοσοκομείο και στους δρόμους
Μπλακ Αουτ στη Μαδρίτη 3
Το βασιλικό πρωτόκολλο «κράτησε» την Κέιτ Μίντλετον και δεν πήγε στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Το 2005, ο τότε πρίγκιπας Κάρολος πήγε επίσης μόνος του στην κηδεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ - παρόλο που επρόκειτο να παντρευτεί την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς την επομένη μέρα της τελετής
Κέιτ Μίντλετον: Το βασιλικό πρωτόκολλο την «κράτησε» και δεν πήγε στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου 3