Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

David Bowie: Η γενέτειρά του αποχαιρετά το καμάρι της – Συγκλονιστικές φωτογραφίες

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο David Bowie ήταν ένας θρύλος. Ένας άνθρωπος που άλλαξε για πάντα τη μουσική και ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη σε εκατομμύρια θαυμαστές του στον κόσμο. Ίσως λίγο περισσότερο στους ανθρώπους που ζουν στο Brixton, την πόλη του νότιου Λονδίνου όπου γεννήθηκε.

Ο David Bowie πέθανε λίγες μέρες μετά τα γενέθλιά του και την κυκλοφορία του νέου του δίσκου Blackstar. Ήταν μόλις 69 ετών αλλά τους τελευταίους 18 μήνες έδινε άνιση μάχη με τον καρκίνο. Ίσως γι’ αυτό τον τελευταίο καιρό απέφευγε τις δημόσιες εμφανίσεις.

Κανείς δεν γνώριζε πως έπασχε από καρκίνο. Κανείς από τους θαυμαστές του, που εδώ και λίγες ώρες θρηνούν για το θάνατο του. Για το θάνατο της εφηβείας τους, τον νεανικών τους χρόνων, της φωνής που τους έκανε να κλάψουν, να γελάσουν, θα ερωτευθούν.

Ο David Bowie θα είναι ζωντανός για πάντα στις καρδιές τους. Αλλά το σοκ πως έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 69 ετών, είναι τεράστιο.

Στην πόλη Brixton του νότιου Λονδίνου, πόλη στην οποία γεννήθηκε, μία τοιχογραφία κοσμεί έναν τοίχο, με χιλιάδες θαυμαστές του να σπεύδουν από το πρωί και να γεμίζουν το σημείο με λουλούδια, κεριά, κάρτες, ευχές, αλλά πολύ περισσότερο με πολλά “ευχαριστώ” για τις αμέτρητες στιγμές μεγαλείου που τους χάρισε ο θρυλικός David Bowie.

Δείτε τις συγκινητικές φωτογραφίες

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε