Κόσμος

Δεν συμφωνούν όλες οι χώρες για νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Συνεδριάζουν ξανά οι πρεσβευτές των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αντικείμενο την επιβολή οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, καθώς δεν υπάρχει ομοφωνία στο θέμα αυτό, έγινε γνωστό από ευρωπαϊκές πηγές.

“Δεν συμφωνούν όλες οι χώρες-μέλη” είπε μια διπλωματική πηγή, χωρίς να διευκρινίσει ποιο ή ποια κράτη διαφωνούν με τις κυρώσεις.

Μια άλλη πηγή είπε ότι η συνάντηση αυτή αφορά “τους όρους εφαρμογής των κυρώσεων” οι οποίες επρόκειτο να ισχύσουν από αύριο, μετά τη δημοσίευσή τους στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

Αρχικά, το νέο πακέτο των κυρώσεων που συμφωνήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής επρόκειτο να οριστικοποιηθεί σήμερα μέσω μιας έγγραφης διαδικασίας, όπως είχε εξηγήσει η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πία Αρενκίλντε-Χάνσεν.

Δόθηκε όμως παράταση ενώ στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι συγκαλούνται εκτάκτως οι πρεσβευτές των χωρών-μελών.

Η Τσεχία και η Σλοβακία είχαν διαφωνήσει την περασμένη εβδομάδα στην επιβολή νέων, σκληρότερων κυρώσεων στη Μόσχα, ωστόσο το Σάββατο οι κυβερνήσεις των δύο χωρών δήλωσαν ικανοποιημένες από τα μέτρα που εγκρίθηκαν την Παρασκευή.

Οι νέες κυρώσεις περιορίζουν την πρόσβαση των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών Rosneft και Transneft στις κεφαλαιαγορές ενώ ενισχύουν επίσης τα μέτρα που αφορούν την πώληση αγαθών “διπλής χρήσης”, στρατιωτικής πολιτικής, στη Ρωσία και της ευαίσθητης τεχνολογίας στον ενεργειακό τομέα.

Διαβαστε

Τρεις εταιρείες πετρελαίου της Ρωσίας στον κατάλογο των νέων κυρώσεων της ΕΕ

Μεντβέντεφ: Ασύμμετρη η απάντηση της Ρωσίας σε τυχόν νέες κυρώσεις

Οι Βρυξέλλες ετοιμάζουν κυρώσεις στον ρώσο υπουργό Άμυνας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αμερικανίδα δικαστής «αδειάζει» τον Τραμπ δίνοντας εντολή να ενημερώνονται οι μετανάστες 21 ημέρες πριν την απέλαση
Η δικαστής Σάρλοτ Σουίνι διατηρεί την προσωρινή απαγόρευση απελάσεων από την Πολιτεία του Κολοράντο με βάση τον Νόμο περί Αλλοδαπών Εχθρών του 1798
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ 1
Σφαγή τουριστών στην Ινδία: Στους 28 οι νεκροί από την ένοπλη επίθεση της μαχητικής ομάδας «Αντίσταση του Κασμίρ»
Γραφικά βίντεο που δημοσιεύθηκαν από ντόπιους στα social media έδειχναν τραυματισμένους τουρίστες να κείτονται σε λίμνες αίματος, ενώ οι συγγενείς τους ούρλιαζαν και παρακαλούσαν για βοήθεια
Ινδοί αστυνομικοί φρουρούν σε σημείο ελέγχου μετά από ύποπτη επίθεση μαχητών, κοντά στο Pahalgam στην περιοχή Anantnag του νότιου Κασμίρ