Πέμπτη, 25 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Διαδηλωτές εγκλώβισαν βουλευτές και τραπεζίτες μέσα στη Βουλή

Διαδηλωτές εγκλώβισαν βουλευτές και τραπεζίτες μέσα στη Βουλή

Περισσότερα απο 1.500 άτομα, βουλευτές ,ξένοι τραπεζίτες και υπάλληλοι είχαν εγκλωβιστεί για πολλές ώρες μέσα στο Κοινοβούλιο της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, απο διαδηλωτές που είχαν αποκλείσει την είσοδο, διαμαρτυρόμενοι για τη γραφειοκρατία που “απαγορεύει” την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων.

Τα ξημερώματα απομακρύνθηκαν, μετά απο πολλές ώρες, οι διαδηλωτές που είχαν αποκλείσει την είσοδο της έδρας της Βουλής της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και του Συμβουλίου υπουργών, στο Σαράγεβο και αποχώρησαν οι βουλευτές και οι συμμετέχοντες σε διεθνή συνάντηση τραπεζιτών, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στο κτίριο.

Οι διαδηλωτές τερμάτισαν τη διαμαρτυρία τους αφού έγιναν δεκτοί από τον ύπατο εκπρόσωπο της διεθνούς κοινότητας στη χώρα και του ζήτησαν να δεσμευθεί ότι θα προχωρήσει σε ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί στην έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων λόγω της μη υιοθέτησης νόμου για τον ενιαίο αριθμό ταυτότητας και ότι θα συγκαλέσει συνεδρίαση του Συμβουλίου για την Εφαρμογή της Ειρήνης.

Οι διαδηλώσεις στο Σαράγεβο ξεκίνησαν με αφορμή την περίπτωση μωρού τριών μηνών από την Ντόνια Οραχόβιτσα, για το οποίο έπρεπε να εκδοθεί επειγόντως ενιαίος αριθμός μητρώου και διαβατήριο για να μεταφερθεί στο εξωτερικό για νοσηλεία.

Η Βουλή δεν υιοθέτησε το νόμο για τον ενιαίο αριθμό ταυτότητας, με αποτέλεσμα οι γονείς νεογέννητων παιδιών να μην μπορούν από τις αρχές του έτους να δηλώσουν τα στοιχεία των παιδιών τους και να είναι αδύνατη η έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων.

Μετά από πιέσεις της κοινής γνώμης και των ΜΜΕ, το Συμβούλιο υπουργών της Βοσνίας υιοθέτησε απόφαση να αρχίσουν να εκδίδονται προσωρινά ενιαίοι αριθμοί ταυτότητας μέχρι να υιοθετηθεί ο νόμος και να δοθεί λύση στο πρόβλημα με το βρέφος που έπρεπε να νοσηλευθεί στο εξωτερικό, αλλά οι πολίτες δεν έμειναν ικανοποιημένοι με την προσωρινή λύση.

Διαβάστε

Υποδοχή ήρωα στον Ερντογάν – Μήνυμα σε διαδηλωτές: Γυρίστε σπίτια σας

Ο θάνατος ενός αντιφασίστα – Συγκλονισμένη η Γαλλία από την δολοφονία του νεαρού από νεοναζί

ΒΙΝΤΕΟ: Το τραγούδι που “αφιέρωσαν” οι διαδηλωτές στον Ερντογάν

Απίστευτη ομολογία: Ναι, παρακολουθούμε πολίτες!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε