Κόσμος

Διαλύει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα η κυβέρνηση της Αιγύπτου

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση αποφάσισε τη διάλυση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ως μη κυβερνητικής οργάνωσης, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Al-Akhbar.

Η απόφαση αφορά την μη κυβερνητική οργάνωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας όπως ενεγράφη τον Μάρτιο του 2013 η Αδελφότητα κατόπιν ενστάσεως σύμφωνα με την οποία η οργάνωση δεν διέθετε συγκεκριμένο νομικό καθεστώς.

Η απόφαση υπεγράφη, αλλά θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δήλωσε στην εφημερίδα ο εκπρόσωπος του υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αχμεντ ελ-Μποράιε, ο οποίος και υπέγραψε την απόφαση.

Η απόφαση βασίσθηκε στις κατηγορίες ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα χρησιμοποιούσε την έδρα της στο Κάιρο για να αποθηκεύει εκρηκτικά και όπλα και ως βάση από όπου τα μέλη της άνοιγαν πυρ κατά τις ταραχές στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Διαβάστε επίσης:

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έδωσε «πράσινο φως» στο αμερικανικό σχέδιο ψηφίσματος για την Ουκρανία – «Υπέρ» και η Ρωσία
Το ψήφισμα, το οποίο αξιώνει «τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατόν» υιοθετήθηκε στον ΟΗΕ με 10 ψήφους υπέρ , ανάμεσά τους και η Ελλάδα
Τα Ηνωμένα Έθνη