Πέμπτη, 4 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Διαπραγματεύσεις του Βούλγαρου ΥΠΟΙΚ με αμερικανικές εταιρείες για επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα

Διαπραγματεύσεις του Βούλγαρου ΥΠΟΙΚ με αμερικανικές εταιρείες για επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα

Προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενες αμερικανικές εταιρείες, για επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα της Βουλγαρίας, διεξήγαγε ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Ντράγκομιρ Στόινεφ, στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης που πραγματοποίησε στις ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Πλάμεν Ορεσάρσκι.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις που έκανε ο Βούλγαρος υπουργός έγιναν κατόπιν εντολής της βουλγαρικής κυβέρνησης.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, από το Βουκουρέστι όπου βρίσκεται και συμμετέχει στη Σύνοδο Κίνας-χωρών Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, ο κ. Ορεσάρσκι διευκρίνισε ότι η πρόταση της εταιρείας Westinghouse να αναλάβει την εγκατάσταση νέου πυρηνικού αντιδραστήρα στον πυρηνικό σταθμό “Κοζλοντούι” είναι προκαταρκτική και θα συζητηθεί από το υπουργικό συμβούλιο της Βουλγαρίας στο μέλλον.

Στο θέμα αναφέρεται και η εφημερίδα “Πρέσα” με πρωτοσέλιδο τίτλο “Ο αντιδραστήρας εκ των ΗΠΑ διχάζει τους Βούλγαρους πολιτικούς”. Η εφημερίδα γράφει για τις αντιφατικές αντιδράσεις των βασικών πολιτικών δυνάμεων στο θέμα.
Επίσης, στο δημοσίευμά της επισημαίνεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης GERB απείλησε ότι, θα ενημερώσει τον αρμόδιο για θέματα Ενέργειας Επίτροπο Γκίντερ Έτινγκερ για την πρόθεση της Βουλγαρίας να αναθέσει το μεγάλο έργο (της κατασκευής του νέου αντιδραστήρα στο “Κοζλοντούι) χωρίς διεθνή διαγωνισμό.

Ο εξωκοινοβουλευτικός “Μεταρρυθμιστικός Συνασπισμός” κατηγόρησε τη βουλγαρική κυβέρνηση για “επιπόλαιες ενέργειες, που δεν συμβαδίζουν με το εθνικό συμφέρον”, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συμπρόεδρος του συνασπισμού Ραντάν Κάνεφ.
Επιφυλάξεις για το θέμα εξέφρασαν και άλλες εξωκοινοβουλευτικές κεντροδεξιές δυνάμεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντιμέτωποι με άθλιες συνθήκες οι Σύροι πρόσφυγες στη Βουλγαρία

Βουλγαρία: Χιλιάδες κόσμου στην πορεία διαμαρτυρίας για τον προϋπολογισμό του 2014

Η Βουλγαρία ενέκρινε τον προϋπολογισμό του Εθνικού Ταμείου Ασφάλισης Υγείας

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε