Κυριακή, 7 Ιουλ.
31oC Αθήνα

“Δικαιολογημένη η δυσαρέσκεια προς τη Μέρκελ”, δήλωσε Γερμανίδα υπουργός

“Δικαιολογημένη η δυσαρέσκεια προς τη Μέρκελ”, δήλωσε Γερμανίδα υπουργός

Η νέα υπουργός ισότητας και αθλητισμού της ιταλικής κυβέρνησης, Γιοζέφα Ίντεμ, σε δηλώσεις της στον γερμανικό Τύπο, τόνισε ότι «κατανοεί την δυσαρέσκεια των Ιταλών προς την ‘Αγκελα Μέρκελ».
 

Μιλώντας στην γερμανική τηλεόραση Zdf, η «γερμανίδα υπουργός του Λέττα» υπογράμμισε ότι «μπορεί να κατανοήσει, κανείς, την δυσαρέσκεια των Ιταλών προς την καγκελάριο Μέρκελ». «Μια δυσαρέσκεια – πρόσθεσε η ιταλογερμανίδα αθλήτρια και πολιτικός-που είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της πεποίθησης ότι η καγκελάριος συνδέεται άμεσα με αυτή».

Η Ίντεμ, σαράντα εννέα ετών, διεθνής πρωταθλήτρια του κανό, συμμετείχε σε δυο Ολυμπιάδες με την Δυτική Γερμανία- χώρα καταγωγής της- και, μετά από τον γάμο της με τον ιταλό προπονητή της , από το 1990, σε άλλους τέσσερις ολυμπιακούς αγώνες με την σημαία της Ιταλίας.
 
Τον περασμένο Φεβρουάριο δέχθηκε να είναι υποψήφια με το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα», με το οποίο και εξελέγη βουλευτής, και από την περασμένη Κυριακή είναι υπουργός ισότητας, αθλητισμού και νέας γενιάς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιταλική κρίση στο επίκεντρο της συνάντησης Μέρκελ – Λέτα

Ιταλία: Η κυβέρνηση Λέτα έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης και από τη γερουσία

Πρώτη εσωτερική κόντρα της κυβέρνησης Λέτα, με αφορμή τον φόρο πρώτης κατοικίας

“Συγχαρητήρια” και πρόσκληση στο Βερολίνο από Μέρκελ στον Ενρίκο Λέτα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε