Πέμπτη, 4 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Δίκη Πιστόριους: Η κάρτα της Ρίβα για του Αγίου Βαλεντίνου και η φωτογραφία από το ματωμένο μπάνιο!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ TWITTER @karynmaughan
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ TWITTER @karynmaughan

Η κάρτα και το δώρο που είχε δώσει η Ρίβα Στέενκαμπ στον Όσκαρ Πιστόριους το βράδυ πριν το θάνατό της παρουσιάστηκαν σήμερα στο δικαστήριο, τελευταία μέρα της αντεξέτασης του 28χρονου Παραολυμπιονίκη από τον εισαγγελέα.

«Σ’ αγαπώ» έλεγε η κάρτα που υπέγραφε η Στέενκαμπ. Τη συνόδευε μια τριπλή κορνίζα, με φωτογραφίες από χαρούμενες στιγμές του ζευγαριού.

Εκτός όμως από το δώρο που είχε αφήσει η άτυχη Ρίβα στον σύντροφό της για την ημέρα των ερωτευμένων, όσοι βρέθηκαν σήμερα στο δικαστήριο της Πρετόρια είδαν (ξανά) εικόνες από το ματωμένο μπάνιο όπου το 29χρονο μοντέλο πυροβολήθηκε τέσσερις φορές από τον 28χρονο Παραολυμπιονίκη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ TWITTER @AlexCrawfordSky

Χθες, το εισαγγελέας είχε δώσει στο δικαστήριο εικόνα από την πόρτα του μπάνιου, όπου φαίνονται οι τρύπες από τις τέσσερις σφαίρες που έριξε ο Πιστόριους.

Ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ επέμεινε πως ο Πιστόριους λέει ψέμματα και πως σκότωσε τη Στέενκαμπ μετά από καυγά που είχαν.

“Πυροβολήσατε τέσσερις φορές έξω από την πόρτα του μπάνιου ενώ γνωρίζατε ότι εκείνη βρισκόταν από πίσω. Είχε κλειδωθεί στο μπάνιο κι εσείς πήρατε το όπλο με μοναδικό σκοπό να πυροβολήσετε και να την σκοτώσετε”, είπε ο Νελ.

“Δεν είναι αλήθεια αυτό”, απάντησε ο Πιστόριους και πρόσθεσε πως ένιωσε “συντετριμμένος” όταν είδε το πτώμα της συντρόφου του.

Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης επιμένει ότι πέρασε την Στέενκαμπ για διαρρήκτη όταν πυροβόλησε μπροστά από την κλειστή πόρτα του μπάνιου. Όπως κατέθεσε, αφού πυροβόλησε προσπάθησε να σπάσει την πόρτα σπρώχνοντάς την με τον ώμο του προτού χρησιμοποιήσει για τον ίδιο λόγο ένα μπαστούνι του κρίκετ.

Είπε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια ούρλιαζε και βρισκόταν σε πανικό καθώς σκεφτόταν ότι μπορεί να είχε σκοτώσει τη σύντροφό του. Και σταμάτησε να ουρλιάζει όταν κατάφερε να σπάσει την πόρτα και την είδε νεκρή.

Τόσο ο εισαγγελέας όσο και η υπεράσπιση έχουν ζητήσει από την δικαστή Μασίπα να αναβάλει τη δίκη μέχρι τις 5 Μαΐου.

Το επιχείρημα του εισαγγελέα ήταν ότι μέλη της ομάδας του ασχολούνται με “πιο πιεστικές” υποθέσεις, που απαιτούν την προσοχή τους, καθώς και με “προσωπικές υποθέσεις”.

Η υπεράσπιση είπε ότι η δίκη πρέπει να ολοκληρωθεί όπως είναι προγραμματισμένο στις 16 Μαΐου.

Η δικαστής θα ανακοινώσει αύριο την απόφασή της.

Αν ο Πιστόριους κριθεί ένοχος για φόνο εκ προμελέτης, αναμένεται να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, δηλαδή θα παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον 25 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θαυμάστριες «όρμησαν» στον Πιστόριους και φώναζαν: Σ’ αγαπάμε

Δεν έπεισε τον εισαγγελέα ο Πιστόριους – “Λέει ασυναρτησίες και προσπαθεί να καλύψει τα ψέμματά του”

Πιστόριους: Δε θυμάμαι πόσες φορές πυροβόλησα – Δεν πρόλαβα να πω στη Ρίβα πως την αγαπούσα

Έδειξαν στον Πιστόριους το κεφάλι της νεκρής Ρίβα – Κατέρρευσε ξανά ο Παραολυμπιονίκης

Πιστόριους: Η Ρίβα πέθανε στα χέρια μου!

Κατέρρευσε με λυγμούς ο Πιστόριους – «Δεν ήθελα να πιστέψω πως ήταν η Ρίβα πίσω από την πόρτα του μπάνιου» – Όλη η περιγραφή του φονικού

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε