Κόσμος

Δίχως τέλος το δράμα των μεταναστών ανοιχτά της Ιταλίας – Νέο ναυάγιο με 70 αγνοούμενους

Νέο ναυάγιο, με 70 αγνοούμενους, σημειώθηκε νότια της Σικελίας προ ημερών, σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων και όπως επιβεβαίωσαν οι τοπικές αρχές στη σικελική πόλη Κατάνη και η Ύπατη Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλεούμενο που βούλιαξε στην πραγματικότητα ήταν μια φουσκωτή βάρκα, η οποία μετέφερε —όπως συμβαίνει πολύ συχνά— πολύ μεγαλύτερο αριθμό επιβατών από ό,τι προβλέπουν οι προδιαγραφές της.

Στο μεταξύ ο απολογισμός των νεκρών από το ναυτικό δυστύχημα της περασμένης Κυριακής αυξήθηκε σε 45.

Οι μετανάστες αυτοί έχασαν την ζωή τους από ασφυξία σε αλιευτικό το οποίο είχε σαλπάρει από την Λιβύη με προορισμό τις ακτές της Κάτω Ιταλίας.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές πρόκειται για ανήλικους προερχόμενους από την κεντρική Αφρική. Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι οι νεκροί ήταν περίπου 30.

Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες, οι 45 μετανάστες βρίσκονταν στο αμπάρι, εκεί που συνήθως φυλάσσεται η ψαριά.

Οι υπόλοιποι επιβάτες δεν τους άφησαν να βγουν για να αναπνεύσουν, το οξυγόνο μειώθηκε δραματικά μέσα στο μικρό κλειστό χώρο και οι νέοι βρήκαν τραγικό θάνατο λόγω ασφυξίας.

Ο Τύπος της Ιταλίας γράφει ότι οι υπόλοιποι μετανάστες που είχαν πληρώσει μεγαλύτερο ποσό για τον διάπλου αυτό της Μεσογείου που οργάνωσαν οι δουλέμποροι είχαν εξασφαλίσει θέση στον εξωτερικό χώρο του αλιευτικού, φοβήθηκαν πως αν ανέβαιναν και οι επιβάτες που βρίσκονταν στο αμπάρι, το ψαράδικο θα μπορούσε να ανατραπεί. . .

Στο αλιευτικό βρίσκονταν συνολικά 600 μετανάστες, ενώ η χωρητικότητά του το σκάφους τριάντα μέτρων δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να υπερβεί τους 300 ανθρώπους.

Σήμερα το απόγευμα ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος πρόκειται να εκθέσει τις κατευθυντήριες γραμμές της ιταλικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, αναμένεται να αναφερθεί στην ανάγκη ουσιαστικής, κοινής αντιμετώπισης του θέματος της μετανάστευσης από όλες της χώρες μέλη της Ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

1.200 μετανάστες μεταφέρθηκαν στις ιταλικές ακτές το τελευταίο 24ωρο

Νέα τραγωδία στη Σικελία: Πέθαναν από ασφυξία, στοιβαγμένοι σε ένα αλιευτικό

Χωρίς τέλος οι αφίξεις μεταναστών στην Κάτω Ιταλία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Wall Street Journal: Η Ρωσία ενισχύει τα στρατεύματά της στα σύνορα με το ΝΑΤΟ – Οι ασκήσεις με το όνομα «Δύση»
Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται αθόρυβα για την πιθανή σύγκρουση με στρατεύματα του ΝΑΤΟ: Αξιωματούχοι κάνουν λόγο για αύξηση στρατολογήσεων και ενίσχυση του ρωσικού εξοπλισμού
Στρατιώτης στο Κουρσκ / Φωτογραφία: Reuters 2
Το χάος του μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία μέσα από 10 φωτογραφίες - Καμία θεωρία «δεν αποκλείεται» λέει ο Ισπανός πρωθυπουργός
«Τα φώτα έσβησαν και το μετρό σταμάτησε» περιέγραφαν σαστισμένοι πολίτες ενώ πανδαιμόνιο δημιουργήθηκε σε αεροδρόμια, νοσοκομείο και στους δρόμους
Μπλακ Αουτ στη Μαδρίτη 3
Το βασιλικό πρωτόκολλο «κράτησε» την Κέιτ Μίντλετον και δεν πήγε στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Το 2005, ο τότε πρίγκιπας Κάρολος πήγε επίσης μόνος του στην κηδεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ - παρόλο που επρόκειτο να παντρευτεί την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς την επομένη μέρα της τελετής
Κέιτ Μίντλετον: Το βασιλικό πρωτόκολλο την «κράτησε» και δεν πήγε στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου 3