Κόσμος

EMA: Τι έδειξε νέα μελέτη για το εμβόλιο της AstraZeneca

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε σήμερα, έπειτα από μια νέα μελέτη, ότι τα οφέλη του εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca κατά του κορονοϊού αυξάνονται με την ηλικία και συνεχίζουν να υπερτερούν των κινδύνων, όπως εκείνου της δημιουργίας θρόμβων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τον ΕΜΑ να διεξάγει μια νέα μελέτη μετά τις ανησυχίες πολλών ευρωπαϊκών χωρών, που αποφάσισαν να περιορίσουν τη χρήση του εμβολίου το οποίο ανέπτυξε το αγγλο-σουηδικό εργαστήριο στους ηλικιωμένους, λόγω των αναφορών περί θρόμβων.

Η έρευνα «έδειξε ότι τα οφέλη του εμβολιασμού αυξάνονται με την ηλικία», σημειώνει ο ευρωπαϊκός οργανισμός σε ένα δελτίο τύπου.

«Τα οφέλη του Vaxzevria (το όνομα του εμβολίου της AstraZeneca) υπερτερούν των κινδύνων στους ενήλικες όλων των ηλικιακών ομάδων», συμπλήρωσε ο ΕΜΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από τη μια γκάφα στην άλλη: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ διέρρευσε και σε άλλη συνομιλία απόρρητες πληροφορίες για την επίθεση στην Υεμένη
Στη δεύτερη συνομιλία συμμετείχε η σύζυγός του που είναι πρώην δημοσιογράφος, ο αδελφός του, ο δικηγόρος του και άλλα 10 άτομα
Πιτ Χέγκσεθ
Εκεχειρία στα χαρτιά: Οι αλληλοκατηγορίες Ρωσίας – Ουκρανίας για παραβάσεις και το «όχι» του Πούτιν για παράταση
Οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τις προσπάθειες μεσολάβησης για ειρήνη, εκτός εάν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις προόδου σύντομα, δήλωσαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών του Μάρκο Ρούμπιο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1