Πέμπτη, 4 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Εκεί, όπου έχει ήδη… φτάσει το 2014! – Φαντασμαγορικοί εορτασμοί για το νέο έτος σε όλο τον κόσμο

Εκεί, όπου έχει ήδη… φτάσει το 2014! – Φαντασμαγορικοί εορτασμοί για το νέο έτος σε όλο τον κόσμο

– Η Νέα Ζηλανδία ήταν η πρώτη γιόρτασε την Πρωτοχρονιά
– Ακυρώθηκαν εκδηλώσεις σε πόλη της Κίνας, λόγω της αιθαλομίχλης
– Μια θέση στο ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί το Ντουμπάι
– Δείτε ΦΩΤΟ και VIDEO

Εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν ή έχουν ήδη πει “αντίο” στο 2013. Με φαντασμαγορικές εκδηλώσεις και πυροτεχνήματα που έκαναν τη νύχτα… μέρα, χώρες στην Ασία και την Ωκεανία γιόρτασαν τον ερχομό του νέου έτους, ενώ… εμείς περιμένουμε τη σειρά μας!

Πρώτη ήταν η Νέα Ζηλανδία που υποδέχτηκε το 2014 υποδέχθηκε στη 1 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος).

Ακολούθησαν φαντασμαγορικοί εορτασμοί σε μεγαλουπόλεις της Αυστραλίας, όπως το Σίνδεϊ και η Μελβούρνη.
Σίδνεϊ ΦΩΤΟ REUTERS
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι βρέθηκαν στο λιμάνι του Σίδνεϊ για να παρακολουθήσουν την εντυπωσιακή επίδειξη πυροτεχνημάτων στον ουρανό.

Στη Μαλαισία, χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν κάτω από τους δίδυμους πύργους, για να γιορτάσουν την πρωτοχρονιά.
ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ ΦΩΤΟ REUTERS
Με πυροτεχνήματα υποδέχτηκε το 2014 και η Ιαπωνία.
ΤΟΚΥΟ ΦΩΤΟ REUTERS
Ακολούθησαν οι εορτασμοί σε πόλεις της ανατολικής Ασίας με το Πεκίνο, την Τζακάρτα και τη Σιγκαπούρη να έχουν προετοιμάσει φαντασμαγορικές εκδηλώσεις.
ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ ΦΩΤΟ REUTERS


Στην Κίνα είχαν προγραμματιστεί εκδηλώσεις στις μεγαλουπόλεις, ωστόσο στη Γουάν οι εκδηλώσεις ματαιώθηκαν προκειμένου να μην επιδεινωθεί το πρόβλημα με την αιθαλομίχλη που αντιμετωπίζει η πόλη.
ΠΕΚΙΝΟ ΦΩΤΟ REUTERS

Σόου για… ρεκόρ Γκίνες ετοιμάζει το Ντουμπάι

Το μεγαλύτερο σόου πυροτεχνημάτων που θα έχει γίνει ποτέ, σχεδιάζει το Ντουμπάι με το ρεκόρ Γκίνες ανά χείρας. Συγκεκριμένα το σόου που ετοιμάζει το Ντουμπάι θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του διαδικτύου και σύμφωνα με τους διοργανωτές η εκδήλωση θα εκτείνεται σε μήκος 50 χιλιομέτρων, ενώ τα πυροτεχνήματα θα φτάνουν σε ύψος έως και ένα χιλιόμετρο.

Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό, ένα γεράκι από βεγγαλικά θα πετάξει επάνω από το νησί του Κόλπου. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης περισσότερα από 450.000 πυροτεχνήματα θα εκτοξευθούν στον αέρα από 400 διαφορετικές τοποθεσίες, ενώ ο συγχρονισμός των βεγγαλικών και της μουσικής επένδυσης θα γίνεται μέσω 100 υπολογιστών.

Περισσότεροι από 200 ειδικοί έχουν αφιερώσει 5.000 ώρες για να διασφαλίσουν την επιτυχία του όλου εγχειρήματος που θα διαρκέσει για έξι ολόκληρα λεπτά.

Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε όλες τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις συμπεριλαμβανομένων της Μόσχας, του Παρισιού και του Λονδίνου

Στη Νότια Αφρική και συγκεκριμένα στο Κέιπ Τάουν έχουν προγραμματιστεί συναυλίες και σόου με λέιζερ καθώς και μια τρισδιάστατη προβολή αφιερωμένη στο εκλιπόντα Νέλσον Μαντέλα.

Στη Νέα Υόρκη το νέος έτος θα υποδεχθούν οι πολίτες με την παραδοσιακή πτώση της πρωτοχρονιάτικης μπάλα στην Times Square.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 2014 έφτασε στη Νέα Ζηλανδία! (VIDEO)

Άνγκελα Μέρκελ: Θα βάλω τα λαμέ και θα φυσάει

Η πιο γλυκιά φατσούλα που έκανε τον Αντώνη Σαμαρά να…λιώσει! ΦΩΤΟ

Τα γεγονότα που συγκλόνισαν τον κόσμο το 2013

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε