Κόσμος

Ένας φαφούτης κροκόδειλος που τον λένε… Ολάντ!

Όχι, η Άνγκελα Μέρκελ δεν πήρε κατοικίδιο!

Η ιστορία του Ολάντ του κροκόδειλου είναι άκρως συγκινητική. Τον εγκατέλειψαν σε μια πισίνα σχεδόν χωρίς νερό, γεμάτη σκουπίδια. Στην προσπάθειά του να ροκανίσει τα μεταλλικά κάγκελα έχασε όλα του τα δόντια.

Ο Ολάντ έχει μήκος 4,5 μέτρα, ζυγίζει περίπου μισό τόνο. Αλλά πια δεν έχει κανένα δόντι. Τον βρήκαν ετοιμοθάνατο σε εγκαταλελειμμένο ζωολογικό κήπο του Βόρνεο. Τον «βάφτισαν» Ολάντ προς τιμή του Γάλλου προέδρου. Και μετά, τον έσωσαν, μεταφέροντάς τον σε καταφύγιο άγριων ζώων.

Ο ζωολογικός κήπος του Τανγκιλίνγκ, ένας από τους πολλούς που…αργοπεθαίνουν στην Ινδονησία εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης και υπαλλήλων, είχε δημιουργηθεί για να φιλοξενήσει ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση ή έχουν στερηθεί το φυσικό τους περιβάλλον εξαιτίας της αποψίλωσης.

Ο κροκόδειλος μεταφέρθηκε σε καταφύγιο μέσα στη ζούγκλα, αφού πρώτα πρόβαλε σθεναρή αντίδραση. Το ταξίδι του διήρκεσε εννιά ώρες και σήμερα βρίσκεται ανάμεσα σε άλλους κροκόδειλους.

Το καινούργιο όνομά του, το οφείλει στον 32χρονο Γάλλο Ορελιέν Μπρυλέ που εργάζεται στο καταφύγιο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΑΝΤ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από την AI Barbie μέχρι το Ghiblification: Πώς το εργαλείο εικόνων του ChatGPT σαρώνει και «λυγίζει» την OpenAI
Από φιγούρες δράσης σε κουτιά μέχρι σκηνές του Λευκού Οίκου σε στυλ anime, το ChatGPT-4o τρελαίνει το διαδίκτυο και προκαλεί αντιδράσεις για πνευματικά δικαιώματα και υπερθέρμανση server
Barbie