Τρίτη, 23 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Επειγόντως εμβόλια! Ανησυχούν για την εξάπλωση του Έμπολα οι επιστήμονες

Επειγόντως εμβόλια! Ανησυχούν για την εξάπλωση του Έμπολα οι επιστήμονες

Περίπου 30.000 δόσεις εμβολίων θα χρειάζονταν για να καταπολεμηθεί ο ιός Έμπολα, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν -ακόμα- κατάλληλα εμβόλια.

Για λογαριασμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, επιτροπή ειδικών του Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης υπολόγισε τις ανάγκες σε εμβόλια για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα.
Ο επιδημιολόγος Όλιβερ Μπράντι, μέλος της επιτροπής, μιλώντας στην DW, έκανε λόγο για 30.000 εμβόλια: «Η επιτροπή κατέληξε στην έκθεσή της στο συμπέρασμα ότι για ηθικούς λόγους θα πρέπει να αξιοποιηθούν ακόμα και φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία δεν έχουν δοκιμαστεί επαρκώς. Αρκεί να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Προσπαθήσαμε να απαντήσουμε στο ερώτημα πόσα εμβόλια χρειαζόμαστε υπό τις παρούσες συνθήκες. Η επιδημία δεν δείχνει ωστόσο να υποχωρεί. Κατά συνέπεια δεν γνωρίζουμε ποιες θα είναι μελλοντικά οι ανάγκες», τονίζει ο βρετανικός ειδικός.
Σύμφωνα με τον επιδημιολόγο η επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για λόγους προφύλαξης επιβάλλεται ο εμβολιασμός συγγενών ασθενών, ιατρικού προσωπικού και όσων ήρθαν σε επαφή με τους ασθενείς. Συνυπολογίστηκαν επίσης οι ανάγκες περιοχών όπου δεν έχουν καταγραφεί ακόμα κρούσματα, αλλά ο κίνδυνος είναι μεγάλος.
Πηγή: Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης:
ΠΟΥ: Υποτιμούν τον Έμπολα – Κρύβουν ασθενείς στα σπίτια!

Στους 1.427 οι νεκροί από τον Έμπολα

Έμπολα: Η Σενεγάλη κλείνει τα σύνορά της – 13 θάνατοι στη ΛΔ Κονγκό

Τα πειράματα είχαν αποτέλεσμα! – Εξιτήριο για γιατρό και ιεραπόστολο που είχαν μολυνθεί!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε