Δευτέρα, 29 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Επέστρεφαν σπίτι από το σχολείο και δέχτηκαν επίθεση με οξύ!

Επέστρεφαν σπίτι από το σχολείο και δέχτηκαν επίθεση με οξύ!

Δεν έχουν τέλος οι επιθέσεις κατά γυναικών στην Ινδία. Αυτή τη φορά, τέσσερις αδελφές ηλικίας 19 έως 24 ετών, δέχτηκαν επίθεση με οξύ από δυο άνδρες.

Η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές, περίπου 100 χιλιόμετρα από το Νέο Δελχί. Τη στιγμή της επίθεσης, οι νεαρές γυναίκες επέστρεφαν σπίτι τους από το σχολείο. Τα τρία από τα θύματα είναι μαθήτριες.

Η μικρότερη απ’ όλες, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Νέου Δελχί με σοβαρά εγκαύματα.

Τα τέσσερα κορίτσια περπατούσαν όταν δυο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα τις πλησίασαν και αφού τους έκαναν άσεμνα σχόλια, ο συνεπιβάτης τους πέταξε το οξύ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Αμπντούλ Χαμέντ.

Μέχρι τώρα τα αίτια της επίθεσης δεν έχουν διευκρινιστεί και η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε συλλήψεις.

Μετά το βιασμό και το θάνατο της 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί και την οργή της κοινής γνώμης, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ψηφίσει νόμο για αυστηρότερες ποινές στους δράστες σεξουαλικών επιθέσεων. Όμως, οι βουλευτές καταψήφισαν πρόταση νόμου για την καταδίκη σε ισόβια των δραστών επιθέσεων με οξέα.

Στους δράστες αυτών των επιθέσεων επιβάλλονται ποινές κάθειρξης από 8 ως 12 χρόνια, αναλόγως με τα τραύματα των θυμάτων, όμως οι καταδικασθέντες μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση.

Οργανώσεις ζητούν από την ινδική κυβέρνηση να επιβάλει περιορισμούς στην πώληση οξέος, γνωστού με το όνομα “Tezaab”, που χρησιμοποιείται κυρίως για τον καθαρισμό σκουριασμένων εργαλείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μειώθηκε ο αριθμός των τουριστριών στην Ινδία, μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις

Ινδία: Ξεκίνησε η δίκη των 6 κατηγορουμένων για τον ομαδικό βιασμό της ελβετίδας τουρίστριας

Έπεσαν κεφάλια για τη σεξιστική διαφήμιση της Ford

Αυτή είναι η διαφήμιση της Ford που προκάλεσε σάλο! (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Την βίαζαν μέσα σε αυτοκίνητο που έκανε βόλτα στους δρόμους της πόλης!

Ομολόγησαν ότι βίασαν ομαδικά Ελβετίδα τουρίστρια

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε