Η κυβέρνηση και επτά οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν καταθέσει προσφυγές ζητώντας από το δικαστήριο να επανεξετάσει την απόφασή του, ελπίζοντας ότι θα την ανέτρεπε.
“Το Ανώτατο Δικαστήριο αντιμετώπισε με αδιαφορία αυτές τις οργανώσεις και τα βάσανά τους”, δήλωσε ο Αρβίντ Ναρέιν, ένας από τους δικηγόρους που κατέθεσαν τις προσφυγές των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. “Το δικαστήριο είχε σήμερα μια ευκαιρία να διορθώσει τη στάση του. Αυτό είναι ένα δικαστήριο που υποτίθεται πως δημιουργήθηκε για όλα τα ανθρώπινα πλάσματα”, πρόσθεσε.
Στις 11 Δεκεμβρίου, το Ανώτατο Δικαστήριο αποκατέστησε μια απαγόρευση του ομοφυλοφιλικού σεξ η οποία ίσχυε από την εποχή της αποικιοκρατίας, έπειτα από μια τετραετή περίοδο αποποινικοποίησης που βοήθησε ώστε να έρθουν στο προσκήνιο θέματα σχετικά με την ομοφυλοφιλία στην κοινωνικά συντηρητική αυτή χώρα.
Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε πως μόνο το κοινοβούλιο θα μπορούσε να αλλάξει το Άρθρο 377 του ποινικού κώδικα της Ινδίας, το οποίο απαγορεύει τη “σαρκική συνουσία παρά την τάξη της φύσης με οποιονδήποτε άνδρα, γυναίκα ή ζώο” και ερμηνεύεται ευρέως ότι αφορά το ομοφυλοφιλικό σεξ. Ένα κατώτερο δικαστήριο κατήργησε αυτό το άρθρο του κώδικα το 2009. Η παραβίαση του νόμου μπορεί να τιμωρηθεί με κάθειρξη μέχρι 10 ετών.
Οι οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα υποβάλουν τώρα μια “προσφυγή θεραπείας”, στην οποία θα ζητούν να επανεξετασθεί η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου από μια επιτροπή πέντε δικαστών, δήλωσε ο Ναρέιν.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τραγωδία με ναυάγιο στην Ινδία! Πνίγηκαν τουρίστες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στην Ινδία η Τριερβελέρ, στην Τουρκία ο Ολάντ – Η “αποσαφήνιση” μπορεί να περιμένει
Αυτή είναι η κοπέλα που βίασαν ομαδικά στην Ινδία γιατί ερωτεύτηκε!
Ινδία: Χειροπέδες σε δύο υπόπτους για τον ομαδικό βιασμό Δανής τουρίστριας