Τετάρτη, 3 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Επιθέσεις ακροδεξιών σε καταυλισμούς Ρομά σε όλη την Ευρώπη, με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας

Επιθέσεις ακροδεξιών σε καταυλισμούς Ρομά σε όλη την Ευρώπη, με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας

Η υπόθεση της μικρής Μαρίας που βρέθηκε στα Φάρσαλα έχει κινητοποιήσει όλη την Ευρώπη, ωστόσο προκαλούν έντονη ανησυχία οι εισβολές ακροδεξιών ομάδων σε καταυλισμούς τσιγγάνων.

Όπως αναφέρει η η σύμβουλος του γγ του Συμβουλίου της Ευρώπης για θέματα Ρομά, Ελένη Τσετσέκου, στην εκδήλωση που οργανώθηκε σήμερα στην Αθήνα από το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους Έλληνες διαμεσολαβητές Ρομά, μετά το συμβάν στα Φάρσαλα, αστυνομικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη κάνουν συνεχείς ελέγχους DNA σε καταυλισμούς Ρομά, ιδιαιτέρως όταν βλέπουν παιδιά με ανοιχτόχρωμα χαρακτηριστικά.

Όμως “υπάρχουν και ξανθοί τσιγγάνοι με γαλάζια μάτια. Ανήκουν στην κατηγορία των Σίντι”, εξηγεί η κ. Τσετσέκου και συνεχίζει: “Το πιο επικίνδυνο απ’ όλα δεν είναι οι εισβολές της αστυνομίας και το κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργείται όταν μπαίνουν οι αστυνομικοί. Είναι οι ακροδεξιές ομάδες που παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους. Αυτό συνέβη χθες και στη Σερβία, όταν μπήκαν σε καταυλισμό, μετά από καταγγελία περιοίκου για ένα κοριτσάκι με ανοιχτόχρωμα χαρακτηριστικά. Μπήκαν και επιτέθηκαν με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουμε…”.

Και συμπληρώνει εμφατικά: “Στην Ιρλανδία τελικά αποδείχθηκε ότι το παιδί ήταν της οικογένειας των τσιγγάνων. Αλλά αυτή είναι η θεωρία της ομαδικής τιμωρίας, που διατρέχει όλη την ιστορία των τσιγγάνων από τότε που ήρθαν στην Ευρώπη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή είναι η βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ – ΒΙΝΤΕΟ με όλη την οικογένεια – Τα αδέρφια της είναι “φτυστά” η Μαρία

Ανακρίνονται στη Βουλγαρία οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας – Video ντοκουμέντο από την αληθινή (;) οικογένειά της

Βρέθηκε η μητέρα της μικρής Μαρίας; Ποια είναι η Σάσα Ρούσεβα

Παιδί των Ρομά το κοριτσάκι στο Δουβλίνο! Ρατσισμό καταγγέλουν οι γονείς!

Γεννήθηκε στη Λαμία η μικρή Μαρία; – Τι λέει η Διευθύντρια της Γυναικολογικής του Νοσοκομείου Λαμίας – ΒΙΝΤΕΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε