Κόσμος

Επίθεση στο Παρίσι: Βοηθούσε στην Ελλάδα με το προσφυγικό ο νεκρός αστυνομικός [vids]

Λίγο καιρό πριν φύγει από το σώμα της αστυνομίας για τη Δικαστική Αστυνομία, η μοίρα επιφύλασσε τραγικό τέλος για τον 37χρονο Xavier Jugele.

Ο Xavier Jugele, που είχε πει “όχι στους τρομοκράτες” ένα χρόνο μετά το αιματηρό μακελειό με 130 νεκρούς στο Παρίσι, φρουρώντας το Μπατακλάν στο reopening, έπεσε νεκρός από τα πυρά του Karim Cheurfi στα Ηλύσια Πεδία. Είχε βρεθεί πριν από καιρό στην Ελλάδα για να βοηθήσει τους Έλληνες συναδέλφους του να αντιμετωπίσουν το προσφυγικό.

Ο υπερήφανος υπερασπιστής των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων είχε διαμαρτυρηθεί έντονα και στην απαγόρευση της Ρωσίας για ομοφυλοφιλική προπαγάνδα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014.

Λίγες εβδομάδες από τον τραγικό θάνατό του θα εγκατέλειπε το πόστο του. Είχε βγει για ποτό με συναδέλφους του για να τους αποχαιρετήσει επειδή θα εντασσόταν στη Δικαστική Αστυνομία. Τον επόμενο μήνα θα γιόρταζε τα 38α γενέθλιά του. Ο Jugele βρισκόταν στο reopening του Μπατακλάν τον Νοέμβριο ένα χρόνο μετά τις επιθέσεις με 130 νεκρούς στο Παρίσι.

Είχε μάλιστα δηλώσει στο περιοδικό People πως βρισκόταν εκεί για να πει “όχι στους τρομοκράτες”. “Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ. Χαίρομαι που το Μπατακλάν ανοίγει ξανά. Είναι συμβολικό. Είμαστε εδώ απόψε ως μάρτυρες. Εδώ για να υπερασπιστούμε τις αξίες μας. Αυτή η συναυλία θα γιορτάσει τη ζωή. Να πούμε όχι στους τρομοκράτες. Δεν φαίνεται παράξενο, αλλά σημαντικό. Συμβολικό”, δήλωνε τότε για τη συναυλία του Στινγκ που σηματοδότησε την επανέναρξη του Μπατακλάν.

Πηγή: Dailymail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μυστήριο με τα αίτια του μπλακ άουτ στην Ισπανία: Σενάρια, σκοτεινά ερωτήματα και υποψίες για κυβερνοεπίθεση
Επανέρχεται σταδιακά η ηλεκτροδότηση - Πώς καταρρέουν τα ηλεκτρικά δίκτυα και γιατί η αποκατάσταση του ρεύματος σε Ισπανία και Πορτογαλία μοιάζει με εφιάλτη
Χιλιάδες κόσμου εγκλωβισμένοι στο μετρό μετά το μπλακ άουτ 2
Βατικανό: Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή νέου Πάπα - Πότε θα βγει λευκός καπνός από το Κονκλάβιο, ποιοι είναι τα φαβορί
Αφού συγκληθεί το Κονκλάβιο οι Καρδινάλιοι θα ψηφίσουν μία φορά την πρώτη μέρα της συνεδρίασης στις 7/5 και από εκεί και πέρα προβλέπονται τέσσερις ψηφοφορίες καθημερινά
Καρδινάλιοι και επίσκοποι στο Βατικανό 1
Κάστρο Predjama: Το εντυπωσιακό αξιοθέατο της Σλοβενίας που είναι «φωλιασμένο» σε μια σπηλιά
Αν και το κάστρο δεν χρησιμοποιήθηκε επίσημα ως τοποθεσία γυρισμάτων στο «Game of thrones», ωστόσο, όσοι έχετε παρακολουθήσει την δημοφιλή σειρά, είναι σίγουρο ότι θα εντοπίσετε ορισμένες ομοιότητες
Stairs leading up to Predjama castle in Notranjska, Slovenia 1