Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ερντογάν για την εξέγερση στην Τουρκία: “Δεν υποχωρώ”

Ερντογάν για την εξέγερση στην Τουρκία: “Δεν υποχωρώ”

Ανυποχώρητος εμφανίστηκε ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρά τις διαδηλώσεις και τα σοβαρά επεισόδια που κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου, παρά το σιωπητήριο που έχει επιβάλει η τουρκική κυβέρνηση.

Ο κ. Ερντογάν δήλωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως δεν υποχωρεί παρά τις διαδηλώσεις και πως τα έργα ανάπλασης στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης θα συνεχιστούν! Σημείωσε ωστόσο πως όλοι έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν, αλλά επεσήμανε πως ουδείς έχει το δικαίωμα να κάνει καταλήψεις και να προκαλεί εντάσεις, σημειώνοντας πως “το κάνει επειδή κόβονται κάποια δέντρα”.

Παράλληλα, ο κ. Ερντογάν τόνισε πως ήταν λάθος η εκτεταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία, αναφέροντας συγκεκριμένα τη χρήση σπρέι πιπεριού, ενώ έκανε γνωστό πως ήδη έχει διατάξει έρευνα από τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας.

Σημείωσε όμως ο τούρκος πρωθυπουργός, πως η αστυνομία υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει στην πλατεία Ταξίμ και σημείωσε πως τα έργα δεν αφορούν στην ανέγερση εμπορικού κέντρου.

Σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάποιοι παίζουν παιχνίδια με την Τουρκία δείχνοντας έτσι πως έχει την πεποίθηση πως οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια υποκινούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λαϊκός ξεσηκωμός στην Τουρκία – Δεύτερη μέρα άγριας καταστολής

Πάει για εξέγερση η Τουρκία; Ερωτήματα και απαντήσεις για τις πρωτοφανείς ταραχές

Άγρια καταστολή διαδηλώσεων στην Τουρκία – ΦΩΤΟ

Τουρκία: Σε κρίσιμη κατάσταση Αιγύπτια τουρίστρια από τα επεισόδια – ΦΩΤΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε