Κόσμος

Eurovision 2023: Αντιδρά η Ουκρανία στην απόφαση της EBU – «Κερδίσαμε και απαιτούμε διαπραγματεύσεις»

Αντιδράσεις από την Ουκρανία προκαλεί η ανακοίνωση της EBU ότι η Eurovision 2023 θα διοργανωθεί από άλλη χώρα, με τον υπουργό Πολιτισμού, Oleksandr Tkachenko, να επιμένει ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό της επόμενης χρονιάς.

Νωρίτερα σήμερα Παρασκευή (17.6.2022), η EBU ανακοίνωσε πως η Ουκρανία δεν θα αναλάβει τη διοργάνωση της Eurovision του 2023 και πως ξεκίνησε συνομιλίες με το BBC για να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό στη Βρετανία, μιας και είναι η χώρα που τερμάτισε δεύτερη στον φετινό τελικό της Ιταλίας.

Ο Oleksandr Tkachenko έγραψε στο Telegram, μεταδίδει ο Guardian, ότι «η Ουκρανία δεν συμφωνεί με τη φύση μιας τέτοιας απόφασης, χωρίς να συζητήσουμε τη δυνατότητα άλλων επιλογών. Πιστεύουμε ότι έχουμε κάθε λόγο να διεξάγουμε περαιτέρω διαπραγματεύσεις και να βρούμε μια κοινή λύση που θα ικανοποιήσει όλα τα μέρη.

Η Ουκρανία κέρδισε τη Eurovision 2022 και τώρα έχουμε εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις στον καθορισμένο χρόνο για τη διαδικασία έγκρισης της διεξαγωγής του διαγωνισμού στην Ουκρανία, όπου θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

Θα απαιτήσουμε να αλλάξει αυτή η απόφαση, γιατί πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε όλες τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει. Γι’ αυτό απαιτούμε πρόσθετες διαπραγματεύσεις».

Ήδη, πάντως, έχουν αρχίσει οι εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών των διεθνών ΜΜΕ ότι το θέμα της Eurovision έχει αρχίσει να προκαλεί διπλωματικές διαταραχές.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στο αρχείο με απόφαση Ντόναλντ Τραμπ οι κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς
Το υπουργείο κατηγορείται ότι «παζάρεψε» την παύση της δίωξης του δημάρχου, με αντάλλαγμα τη δέσμευσή του ότι θα αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση
Ο Έρικ Άνταμς
Οι ΗΠΑ ανακαλούν το διαβατήριο του πρώην προέδρου της Κόστα Ρίκα και βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης, Όσκαρ Άριας
Ο ακριβής λόγος δεν έχει διευκρινιστεί, όμως ο 84χρονος Άριας έχει επικρίνει ανοικτά τις πολιτικές των απελάσεων μεταναστών και των δασμών που έχει υιοθετήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Όσκαρ Άριας
Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε προσωρινή κατάπαυση του πυρός έως τις 22 Απριλίου λόγω του φονικού σεισμού
Η κατάπαυση του πυρός έχει «στόχο την επιτάχυνση των προσπαθειών ανακούφισης και ανοικοδόμησης και τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας» μετά τον σεισμό της Παρασκευής
Καταστροφές σε κτίριο στη Μιανμάρ, μετά τον σεισμό