Κόσμος

Ford – Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Πάνω από 11.000 νέες θέσεις εργασίας

Τέσσερα νέα εργοστάσια αναμένεται να δημιουργήσει η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford, όπως ανήγγειλε το βράδυ της Δευτέρας (28.9.2021) η εταιρεία. Πρόκειται για εργοστάσια κατασκευής μπαταριών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε συνεργασία με τη νοτιοκορεατική εταιρεία SK Innovation, οι οποίες αναμένεται να δημιουργηθούν 11.000 θέσεις απασχόλησης, με ορίζοντα το 2025.

Οι μονάδες αυτές για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα εγκατασταθούν στις πολιτείες Κεντάκι και Τενεσί, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η Ford. Ο αμερικανικός όμιλος θα επενδύσει 7 δισεκ. δολάρια, μέρος των 30 δισεκ. δολαρίων που είχε υποσχεθεί να επενδύσει στον τομέα νωρίτερα φέτος, ενώ η SK Innovation θα βάλει το υπόλοιπο ποσό.

«Ανακοινώνουμε τη μεγαλύτερη επένδυση σε νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις τα 118 χρόνια της ιστορίας της Φορντ», αναφέρει χαρακτηριστικά δελτίο Τύπου του ομίλου.

Ακόμη, υπογραμμίζει πως η επένδυση έχει σκοπό να υποστηριχθεί «ο πιο μακροπρόθεσμος στόχο» της εταιρείας να «δημιουργηθεί βιώσιμο αμερικανικό βιομηχανικό οικοσύστημα» και να «επιταχυνθεί η πρόοδος προς την κλιματική ουδετερότητα» των ΗΠΑ, ώστε να συμμορφωθούν προς τη «συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα».

Η Φορντ αναθεώρησε προς τα πάνω τον στόχο της για τον στόλο ηλεκτρικών αυτοκινήτων που παράγει: Σκοπεύει να έχει φθάσει το 40 ως 50% των μονάδων που κατασκευάζει ετησίως ως το 2030, έναντι του 40% στο οποίο αναφερόταν την άνοιξη. Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου, ο Μπιλ Φορντ, έκανε λόγο περί «μεταμόρφωσής» του.

Η επένδυση ανακοινώνεται ενώ καταγράφεται υψηλή ζήτηση για τα ηλεκτρικά οχήματα της Φορντ, ιδίως το φορτηγάκι F-150 Lightning και άλλα μοντέλα, όπως τα E-Transit και Mustang Mach-E.

Ο Τζιμ Φάρλι, γενικός διευθυντής της Φορντ, είπε πως σκοπός είναι να παράγονται «επαναστατικά» ηλεκτρικά οχήματα προσιτά στους «περισσότερους» και όχι «σε ορισμένους», ενώ, θίγοντας μια θεματική στην οποία αναφέρεται συχνά ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, υποσχέθηκε ότι θα δημιουργηθούν «καλές θέσεις εργασίας» που «θα υποστηρίξουν τις αμερικανικές οικογένειες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος