Κυριακή, 30 Ιουν.
31oC Αθήνα

Φωτογραφία “ράπισμα” κατά Ερντογάν για το Twitter από την Ε.Ε.

Φωτογραφία “ράπισμα” κατά Ερντογάν για το Twitter από την Ε.Ε.

Το πουλί… σήμα κατατεθέν του Twitter βαμμένο στα χρώματα της σημαίας της Τουρκίας και το ράμφος του ραμμένο. Είναι η “απάντηση” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απαγορεύσει το συγκεκριμένο μέσο.

Είναι η φωτογραφία που συνοδεύει τη δήλωση του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε.

Όπως αναφέρει στη γραπτή του δήλωση, η απαγόρευση του Twitter στην Τουρκία δημιουργεί έντονες ανησυχίες και προκαλεί αμφιβολίες για τη δεδηλωμένη δέσμευση της χώρας προς τις ευρωπαϊκές αρχές και πρότυπα.

Σύμφωνα με τον κοινοτικό επίτροπο, η ελευθερία έκφρασης, που είναι θεμελιώδες δικαίωμα σε οποιαδήποτε δημοκρατική κοινωνία, περιλαμβάνει το δικαίωμα να μοιράζεσαι πληροφορίες και ιδέες χωρίς παρεμβάσεις από δημόσιες αρχές.

Ο Στ. Φίλε τονίζει ακόμη ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να επικοινωνούν και να επιλέγουν ελεύθερα τα μέσα επικοινωνίας. Αυτό προφανώς περιλαμβάνει την πρόσβαση στο Ίντερνετ, υπογραμμίζει ο επίτροπος.

Οι ανοιχτές συζητήσεις προωθούν τη διαφάνεια και τελικά ενισχύουν τη δημοκρατία, τόνισε ο Στ. Φίλε και σημείωσε ότι αυτές οι συζητήσεις θα πρέπει να ενισχυθούν παντού, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

Άδειασμα από τον εισαγγελέα Κωνστνατινούπολης: Απόφαση της κυβέρνησης όχι της Δικαιοσύνης!

«Δεν τίθεται θέμα δικής μας απόφασης. Πρόκειται για διοικητική απόφαση», δήλωσε στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα Ραντικάλ ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης Φατίχ Γιαγμούρ.

Από την άλλη, κι αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν δήλωσε ότι θεωρεί πως ο αποκλεισμός της πρόσβασης στο Twitter στην Τουρκία «δεν θα έχει διάρκεια» και σημείωσε: «ναι μεν δεν είναι καλό για την εικόνα της Τουρκίας, αλλά δεν μπορεί κανείς να μην κάνει και τίποτα όταν υπάρχει παραβίαση του δικαίου».

Ο υπουργός Οικονομίας Μεχμέτ Σιμσέκ είπε ότι «το Twitter πρέπει να δείξει σεβασμό στην προσωπική ζωή».

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως η απαγόρευση του Twitter ήρθε μετά από εντολή της εισαγγελίας Κωνσταντινούπολης, εξαιτίας προσφυγών πολιτών διαμαρτύρονταν για την παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής.

Για την ώρα, η κατάσταση και τα νομικά αίτια της απαγόρευσης παραμένουν αόριστα. Στα μέσα ενημέρωσης γίνεται λόγος για προσφυγή γυναίκας από τη Σαμψούντα επειδή κυκλοφόρησε μέσω του Twitter στο Διαδίκτυο πορνογραφική εικόνα με τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για την ίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Twitter γίνεται 8 ετών και μας θυμίζει το πρώτο μας tweet!

Σύγκρουση τιτάνων στην Τουρκία! Ο Γκιούλ “κράζει” μέσω twitter τον Ερντογάν για την απαγόρευση του… twitter!

Με εντολή Ερντογάν Twitter τέλος στην Τουρκία!

O Ερντογάν απειλεί το Facebook και το Twitter

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε