Παρασκευή, 26 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Φωτογραφίες Ρώσων κομάντο ανάμεσα στους φιλορώσους διαδηλωτές – Πόλεμος… προπαγάνδας στην Ουκρανία

Φωτογραφίες Ρώσων κομάντο ανάμεσα στους φιλορώσους διαδηλωτές – Πόλεμος… προπαγάνδας στην Ουκρανία

– Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα το Κίεβο για να αποδείξει την ανάμειξη της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία
– Υποστηρίζεται πως ο ίδιος άνδρας που εμφανίστηκε στο Σλαβιάνσκ και το Κραματόρσκ ήταν και στη Γεωργία με τις ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας το 2008
– Στην Ουκρανία σήμερα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν
– Απειλεί με κυρώσεις και τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν η Ουάσινγκτον

Άνδρες με πράσινες στολές παραλλαγής και στο μπράτσο του το σήμα των Ρώσων κομάντο.

Είναι οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Κίεβο και δημοσιεύει το CNN. Σύμφωνα με την μεταβατική κυβέρνηση του Κιέβου, αυτές οι φωτογραφίες είναι η απόδειξη πως η Ρωσία έχει εμπλακεί ενεργά πίσω από την εξέγερση στην Κριμαία και την ανατολική Ουκρανία, με σκοπό να τις προσαρτήσει.

Σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά, το έμβλημα που έχει ραμμένο στη στολή του ο γενειοφόρος άνδρας (μια νυχτερίδα σε μπλε φόντο, μέσα σε χρυσό κύκλο) είναι το ίδιο με εκείνο που φορούσαν οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις στη Γεωργία το 2008.

Ο ίδιος άνδρας, σύμφωνα πάντα με το Κίεβο, που εμφανίστηκε στο Σλαβιάνσκ και το Κραματόρσκ της ανατολικής Ουκρανίας ανάμεσα στους φιλορώσους αντάρτες ήταν και στη Γεωργία, ως μέλος των ειδικών δυνάμεων της Ρωσίας, το 2008.

Η ουκρανική πλευρά τονίζει πως έτσι επιβεβαιώνεται αυτό που από την πρώτη στιγμή έχει υποστηρίξει, ότι δηλαδή η Μόσχα βρίσκεται πίσω από την αναταραχή που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στην ανατολική Ουκρανία.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNN έχει αποδεχτεί τις φωτογραφίες ως αληθινές. Αλλά ποιος μπορεί αλήθεια να βάλει το χέρι του στη φωτιά πως δεν είναι απλά ακόμη μια προπαγάνδα;

Ο Μπάιντεν στο Κίεβο

Όλα αυτά ενώ σήμερα στο Κίεβο θα βρεθεί ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν. Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία που φτάνει στην περιοχή τόσο υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Ο Νο2 της αμερικανικής κυβέρνησης θα συναντηθεί με τον μεταβατικό πρόεδρο της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ.

Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο που συνοδεύει τον Τζο Μπάιντεν, η έμφαση θα δοθεί στην ανάγκη για “εθνική ενότητα” και για την “επείγουσα εφαρμογή” της συμφωνίας της Γενεύης, προϊόντος των τετραμερών συνομιλιών της περασμένης εβδομάδας (ΗΠΑ-Ρωσία-ΕΕ-Ουκρανία).

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θα συζητήσει επίσης με τους συνομιλητές του μέτρα για την οικονομική σταθεροποίηση της χώρας.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι ζήτησε από τη Μόσχα να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης και να καλέσει δημόσια τους αυτονομιστές να αποχωρήσουν από τα δημόσια κτίρια που έχουν παρανόμως καταλάβει, σύμφωνα με ανακοίνωση της εκπρόσωπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κέρι σε Λαβρόφ: Λάβετε μέτρα για να εφαρμόσετε τη συμφωνία της Γενεύης

Ο Πούτιν αποκαθιστά τους Έλληνες της Κριμαίας

Μοιράζει… υπηκοότητες στους Ουκρανούς ο Πούτιν!

Ο Ζιρινόφσκι ζήτησε από τους βοηθούς του να βιάσουν έγκυο δημοσιογράφο γιατί δεν του άρεσε η ερώτηση!

Στημένο από τη Μόσχα το επεισόδιο στο Σλαβιάνσκ – Στο Κίεβο ο Μπάϊντεν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε