Πέμπτη, 25 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Φρανσουά Ολάντ: ο πιο μη δημοφιλής πρόεδρος ever!

Φρανσουά Ολάντ: ο πιο μη δημοφιλής πρόεδρος ever!

Σε ελεύθερη πτώση συνεχίζει η δημοτικότητα του προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Οι Γάλλοι είναι εξοργισμένοι με τον πρόεδρό τους για τις αυξήσεις στους φόρους, το υψηλό ποσοστό ανεργίας και τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Η δημοτικότητα του Ολάντ έχει πέσει κατακόρυφα, στο 26% και είναι η πρώτη φορά που δημοσκόπηση της εταιρείας BVA φέρνει ένα Γάλλο πρόεδρο κάτω από το 30 %.

Η υπόθεση της 15χρονης Λεονάρντα, της μαθήτριας που απελάθηκε, έχει κοστίζει στον Ολάντ

Η θετική γνώμη των πολιτών για τον Ολάντ άρχισε να πέφτει πολύ σύντομα μετά την εκλογή του, τον Μάιο του 2012, ωστόσο αυτή η έρευνα δείχνει ότι η δημοτικότητά του είναι η χαμηλότερη σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο, οποιαδήποτε άλλη χρονική περίοδο κατά τη διάρκεια των 32 ετών που η BVA διεξάγει σχετικές έρευνες.

Η δημοσκόπηση δείχνει μια σχεδόν ομόφωνη γνώμη: το 97% των ερωτηθέντων έχουν σχηματίσει κακή γνώμη για τον Ολάντ, ένα ποσοστό το οποίο δεν είχε επιτευχθεί ποτέ από κανένα άλλο πρόεδρο μεταξύ των υποστηρικτών των άλλων κομμάτων.

Περίπου το 84% των ερωτηθέντων –μεταξύ της 24ης και 25ης Οκτωβρίου- πιστεύει ότι η κυβερνητική πολιτική δεν είναι αποτελεσματική και το 74% ότι δεν είναι δίκαιη.

Η εικόνα του Ολάντ δέχτηκε πρόσφατα ένα ακόμα πλήγμα όταν αυτός επέτρεψε την επιστροφή στη χώρα μιας μετανάστριας, η οποία είχε απελαθεί, αλλά αρνήθηκε μαζί της να επιστρέψει στη Γαλλία και η οικογένειά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιος σιχαίνεται τη λαχανόσουπα της Μέρκελ;

Ολάντ για παρακολουθήσεις: Έχουμε εντοπίσει “πολλά ίχνη”

Ολάντ: Η ανεργία στη χώρα μας σταθεροποιείται

Ολάντ: Έρχονται κι άλλες αποκαλύψεις για τους κοριούς της NSA

Τηλεφώνημα Ομπάμα σε Ολάντ για τις παρακολουθήσεις

Η απέλαση της 15χρονης μαθήτριας “καταποντίζει” τον Ολάντ

Η απέλαση 15χρονης μαθήτριας έβαλε… φωτιά στην κυβέρνηση Ολάντ

Νέο… ξεκατίνιασμα! Ολάντ σε Κάμερον: Σχολιαρόπαιδο είσαι;

Η γκριμάτσα του Ολάντ και το φάουλ του AFP

Φρανσουά Ολάντ: παγιδευμένος, απομονωμένος και… «υπέροχος κερατάς» κατά τους Γάλλους σχολιαστές

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε