Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

G7: Ο άκυρος χαιρετισμός του Τζο Μπάιντεν στη Τζόρτζια Μελόνι κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής

G7: Ο άκυρος χαιρετισμός του Τζο Μπάιντεν στη Τζόρτζια Μελόνι κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής
Φωτογραφίες: Reuters

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, φημίζεται για τις γκάφες και τα μικροατυχήματα σε δημόσιες εκδηλώσεις οπότε είπε να χαρίσει άλλη μια ιδιαίτερη στιγμή όταν χαιρέτισε αμήχανα την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής της G7 στην Ιταλία σήμερα Πέμπτη (13.06.2024).

Ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν, ήταν ο τελευταίος από τους παγκόσμιους ηγέτες που έφθασε στον χώρο της νότιας Απουλίας για την G7 καθώς ανέβηκε στη σκηνή όπου τον περίμενε η Μελόνι.

Οι δύο τους μίλησαν για λίγα λεπτά προτού η Meloni δείξει προς ένα πλαίσιο με το λογότυπο της G7, το οποίο υπέγραψε με μαρκαδόρο κάθε ηγέτης που συμμετείχε.

Καθώς άρχισε να κατεβαίνει από την εξέδρα, ο Μπάιντεν σήκωσε το δεξί του χέρι πάνω από το μάτι του και χαιρέτησε την Ιταλίδα ομόλογό του σαν να είναι στρατιώτης.

Η G7 είναι ένα άτυπο ετήσιο φόρουμ, για τη συζήτηση θεμάτων οικονομικής πολιτικής και ασφάλειας.

Τα μέλη που συμμετέχουν στο φόρουμ είναι ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Μετά τους χαιρετισμούς, ο Μπάιντεν και η Μελόνι ξαναβρέθηκαν στην εξέδρα με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τρουντό, τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ, τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης συνόδου κορυφής, οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στις πολεμικές συγκρούσεις, στην εξάπλωση της τεχνητής νοημοσύνης και σε θέματα της Αφρικής, μαζί με τις υποσχέσεις για νέα βοήθεια προς την Ουκρανία στον πόλεμό της με τη Ρωσία.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα είναι ο πρώτος Πάπας που θα μιλήσει στη σύνοδο κορυφής της G7, όταν φτάσει την Παρασκευή για να συζητήσει τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις