Πέμπτη, 4 Ιουλ.
24oC Αθήνα

Γιατί κουτσαίνει ο Κιμ Γιονγκ Ουν; (VIDEO)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Ήθελε να δείξει στους συμπατριώτες του ότι είναι… ανθρώπινος ή κάτι άλλο συμβαίνει με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν και εμφανίστηκε σε εκδήλωση στην Πιονγιάνγκ κουτσαίνοντας;

Ανήμερα της επετειακής εκδήλωσης για τη συμπλήρωση 20 ετών από το θάνατο του παππού του και ιδρυτή της Βόρειας Κορέας, Κιμ Ιλ Σουνγκ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε κουτσαίνοντας.

Τις εικόνες του ηγέτη να…κουτσαίνει έδειξε η κρατική τηλεόραση της Πιονγιάνγκ, σε μια σπάνια επίδειξη αδυναμίας του Κιμ Γονγκ Ουν, σε μια χώρα όπου οι ηγέτες προβάλλονται ως ημίθεοι.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης μπήκε στην τεράστια και κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων κουτσαίνοντας. Αυτό φυσικά δεν… πτόησε τους χιλιάδες αξιωματούχους του κόμματος και του στρατού να τον χειροκροτούν όρθιοι.

Ο 30χρονος ηγέτης βαδίζει γρήγορα, αλλά κουτσαίνοντας, προς τη θέση του, στο κέντρο της μεγάλης εξέδρας, πάνω από την οποία δεσπόζει το πορτρέτο που παππού του που χαμογελά.

Όταν αποχωρεί από τη τελετή, οι τηλεοπτικές κάμερες αλλάζουν σε δέκατα του δευτερολέπτου εικόνα και επικεντρώνονται στο τεράστιο πορτρέτο του πρώτου ηγέτη της Βόρειας Κορέας το οποίο κοσμούν κόκκινες σημαίες.

Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν δεν πήρε το λόγο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Δεν είναι γνωστές οι αιτίες για το πρόβλημα του Κιμ Γιονγκ-Ουν. Τα κρατικά μέσα έδειξαν τον βορειοκορεάτη ηγέτη να πραγματοποιεί στρατιωτικές επιθεωρήσεις κατά τις επισκέψεις του στις ανατολικές και δυτικές ακτές της χώρας τις τελευταίες εβδομάδες.

Κάθε ατέλεια ή ελάττωμα που αφορά την ηγεσία της Πιονγκγιάνγκ φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και την προπαγάνδα που εξετάζουν το κάθε τι με προσοχή στη χώρα, μια από τις πιο εσωστρεφείς, πιο μυστικές και πιο απρόβλεπτες στον πλανήτη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Ο Κιμ Γιονγκ-Ναμ, ο αρχηγός του κράτους, θέση εντελώς εθιμοτυπική και χωρίς καμιά εξουσία, μένοντας προσηλωμένος στο ύφος των πολιτικών ομιλιών της Πιονγκγιάνγκ, χαρακτήρισε τον πρώτο κρίκο της αλυσίδας της δυναστείας των Κιμ “τον μεγαλύτερο ηγέτη στην ιστορία της ανθρωπότητας”.

Ο Κιμ Ιλ-Σουνγκ που κυβέρνησε τη χώρα από το 1948 μέχρι το θάνατό του, στις 8 Ιουλίου του 1994, είχε στον αυχένα του ένα λίπωμα μεγέθους μπάλας του τένις και είχε απαγορευτεί στα κρατικά μέσα ενημέρωσης η εικονοληψία να γίνεται από ορισμένες γωνίες. Τον διαδέχτηκε ο γιος του Κιμ-Γιονγκ-Ιλ και μετά το θάνατο αυτού, τον Δεκέμβριο του 2011, η εξουσία διαβιβάστηκε πλέον στον εγγονό Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Οι Κιμ, οι οποίοι κυβερνούν τη χώρα με σιδηρά πυγμή, είναι η μόνη κομμουνιστική δυναστεία στον κόσμο.

Η Βόρεια και η Νότια Κορέα παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση μετά τον πόλεμο του 1950-1953 που τερματίστηκε με εκεχειρία και όχι με ειρηνευτική συνθήκη.
Η Βόρεια Κορέα που έχει απειλήσει και με τέταρτη πυρηνική δοκιμή, παραβιάζοντας τις κυρώσεις του ΟΗΕ, πραγματοποίησε δοκιμές πυραύλων μικρού βεληνεκούς τρεις φορές τις τελευταίες 10 ημέρες και προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίδειξη δύναμης από τη Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση πυραύλων

Κιμ Γιονγκ Ουν σε Νότια Κορέα: Ελάτε να τα βρούμε

Κιμ Γιονγκ Ουν: Δεν γελάω καθόλου με την ταινία για μένα – Ετοιμαστείτε για ανηλεή αντίποινα

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κρύβει μέσα του τον… Τραβόλτα!

Νότια και Βόρεια Κορέα: Το χάος που τις χωρίζει σε 10 φωτογραφίες

Β. Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε τους μηχανικούς του κτιρίου που κατέρρευσε!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε