Ομως, αποδείχθηκε ψεύτικη σύμφωνα με τη διεύθυνση της εφημερίδας που μπλόκαρε αμέσως την κυκλοφορία της και απέσυρε τη φωτογραφία από την ιστοσελίδα της. Η φωτογραφία παρέμεινε περίπου 30 λεπτά στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.
Η Ελ Παΐς αναφέρει ότι προμηθεύτηκε τη φωτογραφία από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Gtres Online, το οποίο υποστήριξε ότι πρόκειται για τον Τσάβες, ο οποίος νοσηλεύεται πάνω από ενάμισυ μήνα στην Κούβα ύστερα από υποτροπή του καρκίνου. Η κατάσταση της υγείας του Τσάβες κρατείται μυστική στη χώρα του, η οποία ταλανίζεται από τις αμφιβολίες και τις εικασίες για τις πιθανότητες επιβίωσής του.
Η Ελ Παΐς εξηγεί το λάθος της στην ιστοσελίδα της, με μια ανακοίνωσή της στις 06:37 τοπική ώρα, μετά τη διανομή της πρώτης έντυπης έκδοσής της.
“Μετά τη διαπίστωση ότι δεν πρόκειται για τον Ούγκο Τσάβες, η εφημερίδα μπλόκαρε τη διανομή της έντυπης έκδοσής και προχώρησε στη διανομή νέα έκδοσης στα σημεία πώλησής της”, τονίζεται στην ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η Ελ Παΐς δεν κατάφερε να επαληθεύσει με ανεξάρτητο τρόπο τις συνθήκες, τον τόπο και την ημερομηνία λήψης της φωτογραφίας.
Σύμφωνα με το λογαριασμό στο Twitter του υπουργού Ενημέρωσης της Βενεζουέλας Ερνέστο Βιλέγας, η φωτογραφία τραβήχτηκε στη διάρκεια βιντεοσκόπησης χειρουργικής επέμβασης σε άλλον άνθρωπο (έναν ασθενή με ακρομεγαλία) που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Bouture.
“Λόγω του συμβάντος αυτού, η έντυπη έκδοση της εφημερίδας με ημερομηνία 24 Ιανουαρίου είναι πιθανό να μην είναι διαθέσιμη σε ορισμένα περίπτερα, τόσο στην Ισπανία όσο και στο εξωτερικό”, τόνισε η εφημερίδα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: