Site icon NewsIT

Grey’s Anatomy: Η σεναριογράφος της σειράς που έλεγε ψέματα ότι έχει καρκίνο ζητάει συγγνώμη – «Τίποτα δεν διαγράφει το τραύμα που προκάλεσα»

16.10.2024 | 18:08
Grey’s Anatomy: Η σεναριογράφος της σειράς που έλεγε ψέματα ότι έχει καρκίνο ζητάει συγγνώμη – «Τίποτα δεν διαγράφει το τραύμα που προκάλεσα»

Με μία μακροσκελή ανάρτησή της στο Instagram η σεναριογράφος της δημοφιλούς σειράς «Grey’s Anatomy», Ελίζαμπεθ Φιντς, που κορόιδευε τους πάντες ότι έχει καρκίνο στα οστά, αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της και να ζητήσει συγγνώμη για τα ψέματά της.

Μετά την κυκλοφορία ενός αποκαλυπτικού ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Anatomy of Lies», που κυκλοφόρησε στις 15.10.2024 και παρουσιάζει λεπτομέρειες από τη σοκαριστική αυτή υπόθεση που έγινε γνωστή το 2022, η σεναριογράφος της σειράς Grey’s Anatomy, Ελίζαμπεθ Φίντς, παραδέχεται ότι είπε πολλά ψέματα, τα οποία προκάλεσαν μεγάλο πόνο σε άλλους.

Αν και ζητά συγχώρεση, αναγνωρίζει ότι αυτό δεν αρκεί για να επανορθώσει και παραδέχεται ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για τα ψέματά της.

Ακόμα αναφέρει ότι λαμβάνει θεραπεία ψυχικής υγείας σχεδόν τρία χρόνια.

«Τίποτα δεν διαγράφει το τραύμα που προκάλεσα – τον φόβο, τον πόνο, τον θυμό, τα δάκρυα, τον χρόνο. Και τίποτα δεν έχει περισσότερη σημασία για μένα από το να αναλάβω την ευθύνη σε κάθε επίπεδο. Θα συνεχίσω να διορθώνω ό,τι ζημιά μπορώ και να διασφαλίσω ότι δεν θα είμαι τα χειρότερα πράγματα που έχω κάνει. Αναγνωρίζω ότι θα πάρει χρόνο μέχρι οι άνθρωποι να το πιστέψουν αυτό. Θα δουλέψω και θα περιμένω όσο χρειαστεί» γράφει στη συνέχεια.

Το τρέιλερ για το ντοκιμαντέρ με τα ψέματα της Ελίζαμπεθ Φίντς:

Anatomy of Lies | Official Trailer | Peacock Original

Ολόκληρη η ανάρτηση της Ελίζαμπεθ Φίντς

«Δεν έχω δώσει σε κανέναν λόγο να πιστέψει ούτε λέξη από όσα λέω. Έχω πει τόσα ψέματα, πράγματα που έχουν προκαλέσει καταστροφή σε πολλούς ανθρώπους στην πραγματική ζωή.

Το “συγγνώμη” μοιάζει με την πιο μικρή λέξη σε σχέση με όσα έχω κάνει, αλλά είναι οι πιο αληθινές.

Παγιδεύτηκα στον εθισμό των ψεμάτων, προδίδοντας και τραυματίζοντας την πιο κοντινή μου οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους μου. Κάνω ό,τι μπορώ για να επανορθώσω και εκφράζω τη γνήσια μεταμέλειά μου όταν οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να την δεχτούν. Έχω αποδεχτεί ότι κάποιοι μπορεί να μην το κάνουν ποτέ.

Λαμβάνω θεραπεία ψυχικής υγείας σχεδόν τρία χρόνια τώρα και κάθε μέρα δουλεύω σκληρά για να διατηρήσω μια ζωή όπου η αλήθεια έχει περισσότερη σημασία από οτιδήποτε άλλο. Η αλήθεια είναι ότι παντρεύτηκα μια γυναίκα με την οποία ερωτεύτηκα βαθιά, αληθινά. Η Τζένιφερ Ντον είχε πέντε παιδιά που αγάπησα σαν δικά μου γρήγορα, με πάθος και χωρίς όρους – και τα αγαπώ μέχρι σήμερα.

Λίγες μέρες αφού αρχίσαμε να βγαίνουμε, γονάτισε και μου έκανε πρόταση με ένα δαχτυλίδι φτιαγμένο από λεβάντες. Το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου (εκτός από το ψέμα για τον καρκίνο) ήταν ότι είπα «ναι» στην πρόταση της Τζένιφερ πριν να είμαι ειλικρινής μαζί της.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, καμία αιτιολόγηση – τίποτα δεν θα κάνει τα ψέματά μου αποδεκτά. Τίποτα δεν διαγράφει το τραύμα που προκάλεσα – τον φόβο, τον πόνο, τον θυμό, τα δάκρυα, τον χρόνο. Και τίποτα δεν έχει περισσότερη σημασία για μένα από το να αναλαμβάνω την ευθύνη σε κάθε επίπεδο.

Θα συνεχίσω να διορθώνω ό,τι ζημιά μπορώ και να διασφαλίσω ότι δεν θα είμαι τα χειρότερα πράγματα που έχω κάνει. Αναγνωρίζω ότι θα πάρει χρόνο μέχρι οι άνθρωποι να το πιστέψουν αυτό. Θα δουλέψω και θα περιμένω όσο χρειαστεί».

Η απάτη της Φιντς

Το 2014 η Finch ξεκίνησε να γράφει για το Grey’s Anatomy και γρήγορα έγινε από τους βασικούς συντελεστές, εμποτίζοντας τη γραφή της με τις οδυνηρές λεπτομέρειες της δικής της μάχης με τον καρκίνο.

Μάλιστα για να γίνει πιο πειστική πήγαινε στη δουλειά με «ξυρισμένο κεφάλι και μια πρασινωπή απόχρωση» προκειμένου να παριστάνει την βαριά άρρωστη.

Αλλά τα ψέματά της δεν αφορούσαν μόνο την ίδια αλλά και δικούς της ανθρώπους. 

Η Φιντς ισχυριζόταν ότι είχε έναν φίλο που σκοτώθηκε στη σφαγή στη Συναγωγή Tree of Life το 2018, ότι είχε χάσει ένα νεφρό και ένα μέρος του ποδιού της, ότι ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και ότι είχε υποστεί κακοποίηση από έναν σκηνοθέτη όσο δούλευε στο «The Vampire Diaries».

Οι συνάδελφοι της Finch έδειξαν μεγάλη κατανόηση και συμπαράσταση, γνωρίζοντας την ευάλωτη σωματική και ψυχολογική κατάσταση της σεναριογράφου. Καταλάβαιναν πως έπρεπε να λείπει συχνά από την εργασία της, για τις χημειοθεραπείες της, τις ιατρικές εξετάσεις και τις συνεδρείες της με ψυχολόγους και ψυχιάτρους, ή για να πενθήσει τους ανθρώπους που έχασε.

Οι ιστορίες μάλιστα που είχε πει στους παραγωγούς και σε συνεντεύξεις της, είχαν αποτελέσει έμπνευση για επεισόδια της επιτυχημένης σειράς

Ο πρώτος άνθρωπος που υποπτεύθηκε τα ψέματά της ήταν η σύζυγός της, Jennifer Beyer. 

Τον Δεκέμβριο του 2022, η Φιντς παραδέχτηκε δημόσια ότι είχε πει ψέματα, επιβεβαιώνοντας ότι δεν είχε ποτέ καρκίνο. Αποκάλυψε επίσης ότι ξύρισε το κεφάλι της και κόλλησε έναν καθετήρα στο χέρι της για να υποκριθεί ότι υποβαλλόταν σε χημειοθεραπεία!

«Ξέρω ότι αυτό που έκανα ήταν απολύτως λάθος. Είπα ψέματα και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό» είχε πει τότε σε συνέντευξή της μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου.

Πληροφορίες από Dailymail

 

Tags:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version