Κάλεσμα άμεσης επιστροφής στις ΗΠΑ, απηύθυνε ο CEO της Google, στο προσωπικό της εταιρίας που ταξιδεύει και το οποίο μπορεί να επηρεαστεί από το νέο νόμο για τη μετανάστευση.
Περισσότεροι από 100 υπάλληλοι της εταιρίας αναμένεται να επηρεαστούν από το συγκεκριμένο νόμο. “Είναι οδυνηρό να βλέπουμε το προσωπικό κόστος της εντολής αυτής στους συνεργάτες μας” γράφει ο Pichai στο σημείωμα, αντίγραφο του οποίου εξασφάλισε το Bloomberg. “Πάντοτε είχαμε συγκεκριμένη και δημόσια θέση για τη μετανάστευση και συνεχίζουμε να έχουμε την ίδια”.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα σχόλια της εταιρίας έρχονται να προστεθούν στον πόλεμο που έχει ανοίξει μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και αρκετών εταιριών τεχνολογίας, οι οποίες απασχολούν πολλούς μετανάστες και ζητούν λιγότερους περιορισμούς στο ζήτημα της μετανάστευσης.
Η εντολή που έδωσε ο νέος αμερικανός πρόεδρος απαγορεύει την είσοδο στη χώρα για τους πολίτες 7 μουσουλμανικών χωρών, δηλαδή: από τη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν, το Σουδάν, τη Σομαλία, την Υεμένη και τη Λιβύη, όσο η κυβέρνηση θα αποφασίζει το ποια ακριβώς έγγραφα θα χρειάζονται οι πολίτες αυτών των χωρών, ώστε η είσοδός τους σε αμερικανικό έδαφος, να θεωρηθεί ασφαλής.
Όπως μεταδίδει η New York Daily News, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, εξέδωσε την ντιρεκτίβα το απόγευμα της Παρασκευής, καλώντας τους υπαλλήλους των αεροδρομίων να την υλοποιήσουν άμεσα. Την ίδια μέρα σε αρκετούς κατόχους πράσινων καρτών και βίζας απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα. “Ανησυχούμε για τα προβλήματα που θα προκαλέσει η συγκεκριμένη εντολή, η οποία θα μπορούσε να περιορίσει τους υπαλλήλους της Google και τις οικογένειές τους, αλλά και να δημιουργήσει εμπόδια στην προσπάθεια μας να φέρουμε σπουδαία ταλέντα στις ΗΠΑ” τόνισε μια εκπρόσωπος της εταιρίας. “Θα συνεχίσουμε να προβάλουμε τις θέσεις μας σε συγκεκριμένα ζητήματα που είναι γνωστά στους ηγέτες της Ουάσινγκτον και αλλού”.
Κάποιοι υπάλληλοι της Google, ταξίδευαν στο εξωτερικό και προσπάθησαν να ξαναμπούν σε αμερικανικό έδαφος πριν η εντολή αρχίσει να υλοποιείται. Η εταιρία τους ζήτησε να επικοινωνήσουν, με τα τμήματα ασφαλείας, ταξιδιωτικά και μετανάστευσης για βοήθεια. Οι υπάλληλοι της Google, συνήθως δουλεύουν εντός των ΗΠΑ, όμως έτυχε να βρίσκονται στο εξωτερικό είτε σε αποστολή της εταιρίας είτε σε διακοπές. Η ανησυχία για την Google έγκειται στο γεγονός ότι αν και έχουν έγκυρες βίζες, μπορεί να τους απαγορευτεί η είσοδος αν προέρχονται από τις 7 συγκεκριμένες χώρες.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ