Σάββατο, 6 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Η Μόσχα τραβάει τ’ αυτί στο Λονδίνο για τον Κάρολο

Η Μόσχα τραβάει τ’ αυτί στο Λονδίνο για τον Κάρολο

Εξηγήσεις από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών για τις δηλώσεις του πρίγκιπα Καρόλου πως ο Πούτιν κάνει στην Ουκρανία ό,τι έκανε κι ο Χίτλερ, ζητά η Μόσχα, μόλις 3 εβδομάδες πριν από τη συνάντηση των δυο ανδρών.

Διπλωμάτης από την πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο θα έχει σήμερα κιόλας συνάντηση με ανώτερο αξιωματούχο του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Ανώτερος Ρώσος διπλωμάτης δήλωσε στην Daily Telegraph πως η Μόσχα ζητά “διευκρινίσεις”

Σύμφωνα με τη Daily Mail, στη διάρκεια της επίσκεψής του στον Καναδά, ο πρίγκιπας Κάρολος παρομοίασε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Αδόλφο Χίτλερ αναφορικά με την πολιτική του στην Ουκρανία.

Δεν είναι γνωστό αν η Ρωσία διαμαρτυρήθηκε για τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου

Ο Κάρολος φέρεται να είπε σε μια Εβραία που είχε διαφύγει από την Πολωνία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ότι “ο Πούτιν κάνει περίπου το ίδιο που έκανε ο Χίτλερ”.

Σε δύο εβδομάδες, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρόκειται να συναντηθεί με τον Πούτιν και άλλους ηγέτες στις τελετές για την 70η επέτειο της απόβασης των Συμμάχων στη Νορμανδία.

“Δεν είναι σαφές αν είναι μια επίσημη θέση. Η απάντηση από το Κλάρενς Χάουζ (σ.σ. επίσημη κατοικία του πρίγκιπα Κάρολου) είναι πως επρόκειτο για ιδιωτική συνομιλία. Ελπίζουμε πως δεν υπάρχει τίποτε από πίσω. Όμως δεν είναι σαφές για μας: τι σημαίνει; Στο κάτω-κάτω, είναι ο μελλοντικός βασιλιάς”, είπε ο Ρώσος αξιωματούχος στην Daily Telegraph.
Ανακτορική πηγή είπε πως οι δηλώσεις του πρίγκηπα έγιναν “με καλή πρόθεση” και πως δεν ήταν δημόσιες

“Είναι πολύ σοβαρό”, πρόσθεσε. “Κάθε οικογένεια στη χώρα μας έχασε κάποιον σ’ αυτό τον πόλεμο”.

Η Σοβιετική Ένωση είχε περισσότερους από 20 εκατομμύρια νεκρούς στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά τον οποίο σκοτώθηκαν και μέλη της οικογένειας του Πούτιν.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος επέκρινε το Κρεμλίνο επειδή προσάρτησε την Κριμαία και υποστηρίζει φιλορώσους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις που φέρεται ότι έκανε ο Κάρολος.
Ούτε και η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρίγκιπας Κάρολος: “Ο Πούτιν κάνει ό,τι ακριβώς έκανε ο Χίτλερ”

Πω, πω ζημιά! Αλεπούδες έφαγαν τις κότες του πρίγκιπα Κάρολου!!!

Τα δάκρυα της Καμίλα Πάρκερ στην κηδεία του αδερφού της

Απίστευτο δυστύχημα για τον αδελφό της Καμίλα – Βγήκε για τσιγάρο, γλίστρησε και σκοτώθηκε

Πωλείται για… 20 χρόνια ένα από τα κάστρα του Καρόλου!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε