Δευτέρα, 7 Οκτ.
26oC Αθήνα

Η Ουάσιγκτον διαψεύδει ότι δυνάμεις της συμμετείχαν στη σύλληψη μαχητή από την Τυνησία

Η Ουάσιγκτον διαψεύδει ότι δυνάμεις της συμμετείχαν στη σύλληψη μαχητή από την Τυνησία

Ο αμερικανικός στρατός δε συμμετείχε σε οποιαδήποτε επιχείρηση σήμερα εναντίον του αρχηγού της μαχητικής ισλαμιστικής οργάνωσης της Τυνησίας, Άνσαρ Αλ Σαρία (“Υποστηρικτές του Ισλαμικού Νόμου”), ένα παρακλάδι της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός του.

Με αυτόν τον τρόπο διέψευσε πληροφορίες που μετέδωσαν νωρίτερα τυνησιακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της Τυνησίας συνέλαβαν τον ισλαμιστή ηγέτη.

«Ο αμερικανικός στρατός δε συμμετείχε σε οποιαδήποτε επιχείρηση με στόχο τον ηγέτη της Άνσαρ Αλ Σαρία, Αμπού Ιγιάντ σήμερα στη Λιβύη» είπε ο εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης στην Αφρική.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τυνησίας TAP μετέδωσε ότι Αμερικανοί και Λίβυοι στρατιώτες συνέλαβαν σήμερα τον Σαϊφαλάχ Μπεναχσίν, τον αρχηγό της οργάνωσης Άνσαρ Αλ Σαρία, που πολέμησε παλιότερα στο Αφγανιστάν και ο οποίος είναι γνωστός και ως Αμπού Γιαντ, στην πόλη της Λιβύης Μισράτα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι πληροφοριών δήλωσαν στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και το προσωπικό τους δε συμμετείχαν σε οποιαδήποτε επιχείρηση εναντίον του Αμπού Γιαντ.

Κάποιοι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ο Αμπού Ιγιάντ έχει πράγματι συλληφθεί, κάποιοι άλλοι όμως εξέφρασαν την εκτίμηση ότι οι πληροφορίες για τη σύλληψή του δεν έχουν επαληθευτεί και δεν μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Βιομηχανίας θα αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός μέχρι τις εκλογές στην Τυνησία

15χρονος ράπερ καταδικάστηκε σε φυλάκιση

Τυνησία: Η HRW ζητεί να ερευνηθεί ο θάνατος ενός νεαρού κρατούμενου που φέρεται να υπέστη βασανιστήρια

Τυνησία: Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 10 ισλαμιστές μαχητές

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε