Κόσμος

Η Τουρκία απειλεί την Ευρώπη: “Θα σας πλημμυρίσουμε με μετανάστες”

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ προειδοποίησε τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι χωρίς την βοήθεια της Άγκυρας η Ευρώπη μπορεί να «πλημμυρίσει» με κύματα μεταναστών, σημειώνοντας πως η διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην ΕΕ θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ πιο επιβλαβής για την Γηραιά Ήπειρο από ό,τι στην Τουρκία.

«Είμαστε ένας από τους παράγοντες που προστατεύουν την Ευρώπη. Αν οι πρόσφυγες διασχίσουν τα σύνορα μας, θα πλημμυρίσουν και θα κατακλύσουν την Ευρώπη και η Τουρκία αποτρέπει αυτό να συμβεί», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν ζωντανά από τηλεοπτικούς σταθμούς.

«Δέχομαι ότι η διακοπή των σχέσεων με την Ευρώπη θα βλάψει την Τουρκία, αλλά η ζημιά θα είναι πενταπλάσια έως και εξαπλάσια για την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ του παγώματος των συνομιλιών με την Τουρκία λόγω της «δυσανάλογης» αντίδρασης της τουρκικής κυβέρνησης στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «αντίο» του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Πάπα Φραγκίσκο - «Πιστός φίλος, συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης της Ορθοδοξίας»
«Τα δώδεκα χρόνια της παποσύνης του στάθηκε γνήσιος φίλος της Ορθοδοξίας, γνήσιος φίλος των ελαχίστων αδελφών του Κυρίου, άφησε ένα παράδειγμα ταπεινώσεως και αδελφικής αγάπης. Θα τον ενθυμούμεθα πάντοτε» δήλωσε ο Βαρθολομαίος
Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος το 2014
Η Ιταλία πενθεί: Για τρεις μέρες σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πάπα Φραγκίσκου
Αύριο θα συνεδριάσει εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο της ιταλικής κυβέρνησης, για τον καθορισμό των λεπτομερειών σχετικά με την υποδοχή των προσκυνητών και των πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών που θα μεταβούν στη Ρώμη
Πιστοί αποτίουν φόρο τιμής στον Πάπα Φραγκίσκο 1
Ισημερινός: Έσυραν έναν Βρετανό έξω από αστυνομικό τμήμα που κατηγορούνταν για φόνο και τον έκαψαν ζωντανό
Μια ομάδα ντόπιων που ζητούσε δικαιοσύνη εισέβαλε στο αστυνομικό τμήμα, άρπαξε τον άντρα και τον έσυρε στο καταφύγιο άγριας ζωής Cuyabeno, όπου τον έκαψε ζωντανό
Αστυνομία Ισημερινού